Postul Crăciunului este primul mare post din anul bisericesc și ultimul din anul civil. Iată când începe Postul Crăciunului în 2024. 

Lăsatul secului are loc joi, 14 noiembrie, anunță BOR. Acest post se încheie pe 24 decembrie 2024.

Potrivit tradiției stabilite cu timpul în Biserica Ortodoxă, Postului Crăciunului este de asprime mijlocie, fiind un post al bucuriei. 

Așadar, pe lângă abținerea de la mâncărurile „de dulce” și alte renunțări, Biserica propune un program liturgic în care un loc special îl ocupă colindele tradiționale. 

Se spună că toate colindele au rolul de a purifica sufletul și de a-l pregăti pentru Nașterea Domnului.

Postul Nașterii Domnului (al Crăciunului) a fost rânduit de Biserică pentru a-i pregăti pe credincioși de sărbătorirea marelui praznic al nașterii Mântuitorului Iisus Hristos. 

El aduce aminte creștinilor de patriarhii și drepții din Vechiul Testament, care au petrecut timp îndelungat în post și rugăciune, în așteptarea și cu nădejdea venirii lui Mesia – Izbăvitorul.

Zilele cu dezlegare la pește din Postul Crăciunului 2024:

joi, 21 noiembriesâmbătă, 23 noiembrieduminică, 24 noiembrieluni, 25 noiembriesâmbătă, 30 noiembrieduminică, 1 decembriemarți, 3 decembriejoi, 5 decembrievinerii, 6 decembriesâmbătă, 7 decembrieduminică, 8 decembriejoi, 12 decembriesâmbătă, 14 decembrieduminică, 15 decembrie

 

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here