Este scandal uriaș pe referendumul primarului general Nicușor Dan! În mai puțin de o oră începe ședința de la Primăria București, acolo unde de pe ordinea de zi lipsește întrebarea cerută de PSD. Între timp, potrivit unor surse, proiectul pentru care liberalii au depus un amendament care ar permite organizarea referendumului în secțiile de votare în ziua alegerilor prezidențiale ar putea fi trimis înapoi la Senat. 

Consiliul General al Municipiului București se întrunește, luni, pentru a se pronunța asupra propunerii primarului Nicușor Dan de organizare a unui referendum local în aceeași zi cu primul tur al alegerilor prezidențiale.

Majoritatea partidelor și-au anunțat susținerea pentru consultarea populară, însă deocamdată nu se știe dacă vor fi folosite aceleași secții de votare și aceleași birouri electorale ce vor fi organizate pentru scrutinul prezidențial. Este nevoie de o modificare legislativă în acest sens, pe care liberalii vor să o facă în procedură de urgență.

Dar dacă proiectul PNL nu trece de votul Parlamentului, scrutinul ar urma să aibă totuși loc în aceeași zi. Vor fi însă costuri mai mari, cu cel puțin șapte milioane de lei, a explicat Nicușor Dan.

PNL a depus un amendament pentru ca referendumurile naționale și locale să poată avea loc în aceleași secții de votare cu alegerile 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here