Roti este denumirea unor lipii fine și moi, pe bază de unt, care sunt originare din India și Asia de Sud. Sunt apreciate pentru textura lor moale și aspectul fin și delicat. 

Lipiile se prepară din făină integrală de grâu (atta) și se gătesc rapid pe o tigaie fierbinte.

Lipiile sunt esențiale în bucătăria indiană, fiind servite alături de curry, tocană și mâncăruri cu sosuri bogate. Mai pot fi unse cu unt pentru a obține o savoare mai bogată și o textură mai catifelată.

Rețeta lipiilor este apreciată pentru simplitatea și versatilitatea sa, fiind ușor de combinat cu diverse preparate.

Gustul acestor lipii fine are o aromă subtilă de nucă, datorită făinii integrale. Când sunt unse cu unt sau ghee, devin și mai bogată în arome și capătă o textură delicată, ușor crocantă la exterior, dar moale la interior. 

Versatilitatea lor le face să fie perfecte pentru orice masă, oferind un suport ușor pentru a savura sosuri și umpluturi.

Tot din aceeași categorie de preparate îți mai recomandăm să încerci și rețeta de lipii tradiționale turcești, preparate la tigaie, denumite bazlama.

În continuare, îți oferim rețeta detaliată pentru lipii fine și moi cu unt.

Nu mai arunca cojile de la ceapă și usturoi. Cum le poți folosi în mâncare

Rețetă de roti – Ingrediente250 g făină integrală de grâu (atta)150-180 ml apă caldă1 linguriță sare1 linguriță de uleiunt topit (sau ghee) pentru uns.Gustări sănătoase care îți taie pofta de mâncare seara. Te și ajută să dormi mai bineRețeta lipiilor fine cu unt – Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului. Într-un bol mare, adaugă făina și sarea, amestecând bine. Poți adăuga și uleiul la această etapă, dacă dorești o textură mai moale.

Începe să adaugi apă caldă puțin câte puțin și frământă aluatul până devine moale și elastic. Aluatul trebuie să fie neted, dar nu lipicios. Frământă-l pentru aproximativ 5-7 minute.

Acoperă aluatul cu un prosop curat și lasă-l să se odihnească timp de 20-30 de minute.

Citește continuarea aici

Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat. Simplu și ușor de preparat 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here