Deputatul PNL Florin Roman a atras atenția cu privire la o nouă reglementare fiscală ce vizează aproximativ 650.000 de deținători de aparate de marcat în România.
Deputatul Florin Roman a lansat recent o serie de acuzații împotriva unei propuneri legislative care vizează introducerea unei noi taxe pentru deținătorii de aparate de marcat din România. Acesta a evidențiat faptul că, în cadrul Comisiei de Buget-Finanțe a Camerei Deputaților, o aliniere surprinzătoare între PSD, USR și AUR a dus la susținerea unei inițiative care ar afecta peste 650.000 de utilizatori de astfel de aparate.
Roman a subliniat că, în ciuda opiniei guvernului, care a declarat că inițiativa va avea un impact negativ asupra mediului privat, propunerea a trecut, generând astfel costuri suplimentare estimate la aproximativ 65 de milioane de lei. Aceste cheltuieli vor fi suportate de antreprenori și de micii comercianți, care vor trebui să plătească pentru un nou software și pentru reavizarea aparatelor deja existente.
Un alt aspect criticat de deputat este birocrația suplimentară impusă de schimbarea documentației fiscale, unde bonurile vor fi înlocuite cu facturi fiscale. Roman a descris inițiativa ca fiind un exemplu de legislatie inițial bine intenționată, dar care, în final, s-a transformat într-un proiect viciat.
Florin Roman a subliniat și inconsistența pozițiilor partidelor implicate, mai ales a USR, care în repetate rânduri a declarat că nu susține creșterea impozitelor și taxelor.
„Mega-taxa dată de o surprinzătoare alianță PSD-USR-AUR în comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor, care vizează 650.000 de deținători de aparate de marcat în România.Urmare a propunerii USR, susținută de parlamentarii PSD, deși punctul de vedere al guvernului Ciolacu este unul negativ, cei 650.000 de deținători de aparate electronice de marcat vor trebui să achite noi biruri. Unul, pentru noul soft, care este diferit de cel de acum, iar al doilea, pentru reavizare. “…inițiativa va avea un impact negativ asupra utilizatorilor, costurile urmând să fie suportate de aceștia”, se precizează în punctul de vedere al guvernului.Asta înseamnă costuri suplimentare de circa 65 de milioane de lei, suportate de mediul privat, dar și o birocrație suplimentară, pentru ca bonul fiscal este înlocuit cu factura fiscală, iar proiectul inițial, unul bun la început, este acum complet viciat.Deși am solicitat PSD să nu treacă peste punctul de vedere al premierului Ciolacu a făcut-o, iar jocul USR este cu atât mai surprinzător cu cât susțin în permanență ca nu vor noi taxe.Tot guvernul Ciolacu susține în scris ca dezvoltarea soluției software durează minim 3 luni, iar reavizarea tehnică a celor 161 modele, încă 1 an. Sigur, totul pe banii privatilor! Ca așa vrea PSD, dar nu vrea Ciolacu:)) Mai înțelegeți ceva?”, a scris Florin Roman pe pagina sa de socializare.Contre între consilierul lui Isărescu și Daniel Zamfir pe ROBOR și IRCC. Ce pot face românii împovărați de ratele la bănci