Guvernul a stabilit miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, că actualul sistem de calcul al impozitului pe clădiri şi al impozitului pe teren se va menţine până la începutul anului 2026. 

Astfel, Executivul a aprobat prorogarea termenului de intrare în vigoare a dispoziţiilor referitoare la impozitul pe clădiri şi impozitul pe teren prevăzute de OG nr.16/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative şi alte măsuri financiar-fiscale, de la data de 1 ianuarie 2025 la data de 1 ianuarie 2026.”Pentru implementarea reformei impozitului pe proprietatea imobiliară va fi înfiinţată în cadrul Ministerului Finanţelor o structură de specialitate, potrivit recomandărilor instituţiilor internaţionale ce au acordat asistenţă tehnică – Banca Mondială şi FMI. Implementarea reformei impozitului pe proprietatea imobiliară reprezintă un angajament asumat prin PNRR”, se arată în comunicat. 

Cum și-a pierdut un italian casa și economiile de-o viață pentru o escortă româncă. Femeia i-a „vândut” o adevărată poveste lacrimogenă

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here