Un nou trend circulă pe TikTok. Rețeaua de socializare este plină de filmulețe în care multe tinere aleg să își aplice usturoi pe față. Iată de ce recurg la acest lucru și cât de dăunător poate să fie, conform specialiștilor. 

Persoanele care recurg la a-și aplica usturoi pe față susțin că această metodă este eficientă pentru a scăpa de acnee, însa dermatologii vin să facă lumină în ceea ce privește noul trend din online. În timp ce mulți experți înțeleg nevoia de a aplica produse naturiste pentru a trata acneea acasă, aceștia spun că nu este deloc o idee bună să-ți aplici usturoi pe față.

Aplicarea usturoiului direct pe ten poate provoca inflamație și apariția iritațiilor. În cazuri grave, acest trend poate duce la apariția arsurilor chimice și chiar la apariția semnelor.

În majoritatea videoclipurilor din online, oamenii apar în timp ce își aplică usturoi pe față. Aceștia susțin că usturoiul ar putea trata acneea de pe ten.

Cei mulți nu menționează este faptul că acea acnee ar putea f hormonală, ceea ce face ca folosire usturoiului să fie complet irelevantă, conform Vogue.

Dermatologii susțin că este mai important să tratezi cauza acneei pentru a putea minimiza apariția acesteia. Totodată, în acest fel vei putea să estompezi ăn timp cicatriciile postacneice.

7 lucruri din bucătărie întrebuințate cu succes în cosmetică 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here