Cea mai bună rețetă de pârjoale. Ingredientul care le conferă o textură fină și un gust aparte. Ingrediente1,5 kg carne tocată(porc + vită)3 cartofi micuți1 morcov2 cepe1 căpățână usturoi250 g franzelă albă, mai veche200 ml lapte3 ouăsarepipercimbru1 legătură pătrunjel verde200 g pesmet50 g făină150 g unt150 ml uleiMod de preparare pentru rețeta de pârjoale moldoveneștiTrecem carnea prin mașina de tocat, de două ori chiar, pentru a deveni mai fină.A doua oară, o trecem împreună cu pâinea înmuiată în lapte și scursă bine.De obicei se pune doar miezul de la pâine.Ceapa și usturoiul le trecem tot prin mașina de tocat și le adăugăm peste carne.Morcovul și cartofii se dau pe răzătoare și se scurg bine, iar pătrunjelul se toacă mărunt.Amestecăm toate ingredientele, adăugăm și ouăle și condimentăm amestecul, după gust, cu sare, piper și cimbru.Lăsăm compoziția de pârjoale moldovenești să se odihnească 10-15 minute, apoi , cu mâinile trecute prin apă rece, formăm pârjoalele.Luăm o mână de carne, o modelăm mai întâi de formă rotundă, apoi o aplatizăm și o tăvălim prin pesmet amestecat cu făină.Apoi le prăjim fie în baie de unt, fie în baie de ulei. Rețeta de ouă umplute cu pateu de ficat. Ingredientul care o face diferită și conferă o textură fină umpluturii sursa 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here