Protecția Consumatorilor vine în întâmpinarea românilor care se află în impas atunci când își caută anvelope pentru mașină.  

ALERTELE Europene de produse neconforme pot fi regăsite direct în Aplicația Europeană de protecția consumatorilor InfoCons unde se regăsesc scanând QR-CODE de pe eticheta de eficiență energetică a anvelopelor.

 

ATENȚIE : toate produsele identificate în sistemul European de alertă au un grad de risc direct pentru fiecare dintre noi, iar produsele pot fi găsite pe teritoriul Uniunii Europene direct în magazine sau pe platforme electronice de vânzare sau site-uri de prezentare.

 

Odată cu temperaturile scăzute ce favorizează înghețul carosabilului, apariția zăpezii și a poleiului, anvelopele de vară trebuie înlocuite cu unele de iarnă.  În acest context, InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu Aplicația Europeană InfoCons , ce face posibilă scanarea codului QR de pe eticheta energetică a anvelopelor .

 

Ce se întâmplă dacă achiziționăm o anvelopă cu risc de leziuni?

 

Produs : Anvelope

 

Denumire : WinterContact TS870, EcoContact 6 MO

 

Marcă : Continental

 

Descrierea produsului : Partea vehiculului (anvelope pneumatice pentru autoturisme)

 

Tip de risc : Risc de Leziuni

 

O eroare de fabricație poate duce la o pierdere bruscă de aer, posibil cu ieșirea pereților laterali ai anvelopei. Acest lucru poate duce la pierderea controlului vehiculului, crescând riscul unui accident. Produsul nu respectă Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și al sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective.

Produs : Piese de schimb pentru vehicule / Anvelope auto

Denumire : EAGLE F1 SUPERSPORT 295/30ZR22 (103Y) and 315/30ZR22 (107Y)

Marcă : Goodyear

Descrierea produsului : Anvelope pentru mașini. Modelul/numărul DOT de pe flancul anvelopei: 1L1K8 JB1R / 1224, 1L1HA JC1R / 1224. Produs vândut online.

Tip de risc : Risc de Leziuni

O eroare de fabricație poate duce la deformarea benzii de rulare sau separarea coroanei anvelopei atunci când conduceți la viteză mare, provocând o pierdere a controlului vehiculului și răniri. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și ale sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective.

Produs : Anvelope

Denumire : RP 60 Winter

Marcă : Platin

Descrierea produsului : Piesă de vehicul (anvelope pneumatice de înlocuire pentru autoturisme)

Tip de risc : Risc de Leziuni

Fabricarea incorectă poate duce la o pierdere bruscă de aer, posibil cu ieșirea pereților laterali ai anvelopei. Acest lucru poate duce la pierderea controlului vehiculului, crescând riscul unui accident. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și al sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective.

Produs : Anvelope

Denumire : AllSeasonExpert

Marcă : Uniroyal

Descrierea produsului : Anvelope pentru autoturisme: 205/65R15 94V US2, 255/45R20 105W XL FR ASC, 205/55R16 91H TS870, 205/55R17 91W EC6 MO, 215/60R16 99V XL ASE 2, 225/55R17 101V XL RP60 WI, 195/50R15 82H MP62 AWEVO

Tip de risc : Risc de Leziuni

Erorile datorate în procesul de producție, pierderea bruscă de aer și/sau separarea parțială a marginilor stratului de centură pot apărea. Acest lucru poate duce la pierderea controlului vehiculului, creând un risc de accident. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și al sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective.

SURSA

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here