Noi informații continuă să iasă la suprafață în cazul exploziei care a dus la moartea omului de afaceri Ioan Crișan, asasinat pe 29 mai 2021, într-un atentat cu bombă la Arad. Recent, au fost publicate primele imagini cu bărbatul care ar fi construit dispozitivul exploziv, cunoscut sub pseudonimul “Frizerul”. Acest individ este considerat un actor-cheie în complotul care a dus la moartea milionarului, aducând un nou element important în anchetă. Ioan Crișan a murit în 2021

Ioan Crișan, care se remarca în sectorul piscicol prin creșterea de somn african, a fost ucis într-un mod brutal, explozia mașinii sale fiind declanșată de o bombă artizanală. În urma investigațiilor, polițiștii au făcut progrese semnificative, identificându-l pe „Frizerul” drept cel care ar fi fost responsabil pentru construcția dispozitivului exploziv. Acesta este un tânăr din Arad, cu cunoștințe în domeniul electronicii, locuind la doar 8 kilometri de locul crimei.

Pista principală a anchetei a dus, de asemenea, la reținerea fiicei lui Ioan Crișan. Anchetatorii suspectează că aceasta ar fi oferit 100.000 de euro celor implicați în execuția tatălui său. Ea este suspectată că ar fi fost implicată direct în planificarea crimei tatălui său și că ar fi colaborat cu alte trei persoane, printre care și „Frizerul”. De altfel, fiica milionarului a fost reținută pentru 24 de ore, după ce autoritățile au efectuat șapte percheziții la domiciliile celor implicați.

     Bărbatul intitulat „Frizerul” care ar fi construit bomba care l-a ucis pe Ioan Crișan / Sursa foto – Spynews

Ce au descoperit anchetatorii

Ancheta a avansat după ce, la scurt timp de la atentat, o baterie de telefon a fost descoperită lângă locul exploziei. Criminaliștii au identificat un al doilea set de ADN în mașina victimei, ADN-ul nefiind inițial înregistrat în baza de date a poliției. După aproape trei ani și jumătate de investigații, autoritățile au reușit să creeze un cerc de suspecți. ADN-ul a fost în cele din urmă asociat cu „Frizerul”, indicându-l ca pe unul dintre autorii principali ai complotului.

Într-un comunicat oficial, Poliția Română a confirmat evoluțiile din anchetă: „În această dimineață, Poliția Română şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție au efectuat 7 percheziții domiciliare în legătură cu săvârșirea infracțiunii de omor asupra unui om de afaceri, prin utilizarea unui dispozitiv exploziv, în municipiul Arad.”

 Rămâne de văzut ce alte informații vor ieși la lumină pe măsură ce cercetările avansează.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here