Aproape toți marii actori au regrete legate de anumite roluri pe care le-au acceptat sau, din contră, le-au respins. Uneori aceste decizii le-au schimbat în mod radical cariera, alteori au rămas doar la capitolul “cum ar fi fost”? În cea de-a două categorie intră Brad Pitt și Will Smith, care au refuzat rolul titular într-un film care, deși nu promitea multe, a devenit unul dintre cele mai emblematice din istorie.  

În 1999, atât Pitt, cât și Smith, deja aflați în vârful box officeului de la Hollywood, au refuzat oferta de a juca rolul titular într-o peliculă SF a fraților Wachowski, intitulată “The MATRIX”. Rolul Neo i-a revenit lui Keanu Reeves, iar filmul a devenit unul dintre cele mai emblematice din istoria genului.

În 2020, Pitt a explicat: „Chiar cred că [rolul] nu a fost niciodată al meu. A fost al altcuiva.”

Mult mai târziu, abia în 2019, Will Smith a confirmat și el că a fost în cărți pentru “Neo”. Culmea este că exact ideile revoluționare ale peliculei – bullet-time-ul și încetinirea mișcărilor i s-au părut exagerate.

Așa se face că în loc să joace într-un film pentru posteritate, Smith a ales rolul din eșecul monumental “Wild Wild West”. Starul din “Bărbați în negru” a precizat că nu e mândru de decizie, dar a mărturisit cu fair play că atât Keanu, cât și Laurence Fishburne au fost perfecți în roluri, așa că el “probabil ar fi încurcat în The Matrix”.

Mai inspirat, Pitt a ales în 1999 un rol cheie în alt film devenit un clasic cult, “Fight Club”. 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here