Focaccia cu usturoi este, cu siguranță, unul dintre preparatele preferate ale multora dintre gurmanzii care adoră bucătăria italiană. Aceasta este, de fapt, o pâine care se aseamănă cu blatul de pizza și poate fi consumată la orice masă din zi. Iată cum se prepară. Ingrediente pentru focaccia cu usturoi și ierburi aromatice 500 g făină pentru pâine, pizza sau cozonac;350-400 ml apă;25 g. drojdie proaspătă sau 7 g drojdie uscată;1 linguriță de zahăr;1 linguriță de sare;40 ml ulei de măsline (2 linguri bune). Topping pentru focaccia (opțional):ulei de măsline și sare marină grunjoasă;roșii cherry;măsline fără sâmburi (rondele sau jumatăți);3 căței de usturoi zdrobiți;ierburi aromatice proaspete (frunze de rozmarin, frunze de cimbru sau frunze de busuioc sau oregano).Cum se prepară focaccia cu usturoi și ierburi aromaticePentru a prepara focaccia cu usturoi, se amestecă uleiul de măsline cu usturoiul și ierburile aromatice și se lasă la macerat. Acest pas simplu face pâinea incredibil de delicioasă;Se amestecă drojdia cu apă caldă și cu miere. În felul acesta aluatul va dospi mai repede și va avea o textură potrivită;Adăugați făina, sarea și puțin ulei cu ierburi aromatice și cu usturoi în amestecul de drojdie, apoi frământați aluatul de zece până la cincisprezece ori;Lăsați aluatul să crească până la dublarea dimensiunii (aproximativ 1 oră);Adăugați aluatul într-o tigaie mică sau într-un vas de copt și faceți mici gropițe în partea superioară a aluatului apoi ungeți pe deasupra cu uleiul rămas;Lăsați pâinea să crească încă douăzeci de minute, apoi o puteți pune la copt până când se rumenește și capătă o culoare aurie.Reteta kunefe. Cum sa prepari cel mai bun desert oriental. Conține același ingredient de bază ca și Ciocolata Dubai 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here