Înaintea morții sale, Ioan Crișan, om de afaceri român, a avut o relație tensionată cu fiica sa, Laura, conform documentelor judiciare. Surse apropiate spun că în ultimele săptămâni ale vieții sale, Crișan ar fi anunțat-o pe Laura că intenționează să o dezmoștenească, iar în actele pentru arestarea preventivă a acesteia se menționează intenția lui de a lăsa multe proprietăți nepoților săi. De ce s-au certat Ioan Crișan și fiica sa

Potrivit unui martor, Crișan planifica să transfere o fermă și o casă de pe strada Coloniștilor către un nepot și o altă proprietate, pe strada Bicaz, fratelui Laurei. Deși actele nu au fost finalizate, planurile omului de afaceri s-au oprit odată cu decesul său.

Laura Crișan a declarat că nu știa de vânzarea casei de pe strada Bicaz, pe care mama sa a încheiat-o fără știrea ei și a fratelui său. Totodată, Laura a menționat că și-ar fi dorit să păstreze casa de la Dumbrava, o proprietate la care ea și bunicul său își făcuseră planuri de amenajare.

De asemenea, mărturii din dosar indică faptul că Laura Crișan ar fi luat în considerare incendierea casei părintești, din cauza dificultăților de întreținere ale acesteia. Martorii susțin că ar fi încercat să găsească pe cineva care să o ajute în acest demers, renunțând însă la idee ulterior.

Ce a mărturisit Laura Crișan

„Bunicul meu din câte știu intenționa să îmi lase mie ferma. Era de notorietate și faptul că acesta dorea să îmi lase mie casa din Coloniștilor și fratelui meu casa de pe strada Bicaz. Din câte am înţeles, inclusiv în urma unor discuții de acasă, că bunicul fusese la notar anterior evenimentului, intenționa să întocmească actele prin care să treacă casele pe numele nostru. […] Și acest lucru nu s-a mai materializat întrucât a intervenit decesul bunicului meu.

Ulterior decesului bunicului mama a vândut inclusiv casa de pe strada Bicaz, deşi aceasta ar fi trebuit să rămână fratelui meu. […]

Nici eu și nici fratele meu nu am știu că mama a vândut casa de pe strada Bicaz, am aflat după ce deja găsise client.

Eu nu voiam nici să fie vândută casa de la Dumbrava întrucât făcusem planuri cu bunicul meu cum să o amenajam și îmi plăcea foarte mult acolo. După succesiune și vânzarea bunurilor nu a fost constituit niciun depozit pe numele meu sau al fratelui meu”, a declarat Laura Crișan, potrivit unor surse judiciare.

Pe lângă tensiunile legate de moștenire și proprietăți, Ioan Crișan ar fi fost dezamăgit de nevoia constantă a fiicei sale de ajutor financiar, în ciuda faptului că profesa ca avocat. Documentele arată că ultima conversație dintre cei doi a avut loc pe 21 aprilie 2021, iar cu ocazia zilei de naștere a Laurei, în 25 mai, nu au avut nicio discuție, deși mama acesteia a încercat să sugereze altceva în declarațiile sale.

„Pentru a scăpa de dificultățile date de nevoia întreținerii unei case de dimensiuni relativ mari (casa părintească a victimei, modernizată și pusă la dispoziția fiicei sale pentru a trăi cu cei doi copii, pe care, cum s-a arătat, intenționa să o lase moștenire nepoatei sale si cu privire la care victima respingea vehement ideea vânzării, introdusă de Bilcea Laura-Oana), aceasta a intenționat să o incendieze, a efectuat anumite demersuri pentru a identifica o persoană care să o ajute în acest scop, după care a renunțat la idee”, a declarat martorul, potrivit unor surse judiciare.

În dosarul deschis după moartea lui Ioan Crișan, instanța a decis recent eliberarea Laurei Crișan și a altor doi inculpați implicați în această cauză.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here