Un mormânt cu urme de ritualuri împotriva vampirismului pe trupul decedatului a fost descoperit într-un sit  sitului arheologic din Bulgaria. Specialiștii bulgari spun că este vorba despre trupul unui copil căruia i s-au făcut ritualurile anti-vampirism pentru că avea malformaţii. 

Șeful șantierului arheologic a precizat că nu este un caz surprinzător, pentru că “astfel de persoane erau respinse în mare măsură de societate”,

Arheologul a adăugat că la înhumarea cadavrului, au fost așezate pe trupul defunctului o cruce de prapur (steag bisericesc purtat la procesiuni sau la alte solemnităţi religioase, n.r.), „aparent desprinsă special de pe steag” şi un obiect ascuţit.

Cele două obiecte sunt aşezate pe ambii umeri ai defunctului, ceea ce potrivit arheologului este prima descoperire a unei cruci de prapur folosite într-un ritual împotriva vampirismului.

Astfel de ritualuri, dar în contexte religioase diferite, au fost identificate atât în locuințe antice, cât şi steme din secolele XIII şi XIV.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here