Protest la această oră în capitală. Reprezentanții LGBT cer politicienilor, în plină campanie electorală, legalizarea de urgență a parteneriatelor civile pentru persoanele de același gen. Demersul a stârnit numeroase reacții negative prin faptul că se suprapune sărbătorii SF. Dimitrie. 

Asociația Mozaic, reprezentanta comunității LGBTQ în România, au organizat un marș de protest față de faptului că România nu recunoaște parteneriatul civil. Acest protest vine exact în ziua în care românii ortodocși sărbătoresc Sfântul Dumitru și mulți pelerini sunt prezenți pe Dealul Patriarhiei. Liderul AUR, George Simion a afirmat, în exclusivitate la Realitatea Plus, că un astfel de eveniment este o provocare. Și George Becali, candidat la parlamentare pe listele aceluiași partid, a comentat în stilul caracteristic. 

Reprezentanții asociației spun că CEDO a condamnat România pentru faptul că țara noastră nu recunoaște parteneriatul civil.

 Într-o intervenție la Realitatea Plus, președintele AUR, George Simion a spus că nu este de acord cu căsătoria pentru persoanele de același sex și consideră că organizarea marșului într-o zi de mare sărăbătoare ortodoxă ar fi o strategie deliberată. 

“Este evident o provocaree, noi in aceasta seara stam alaturi de pelerinii care fac coada la moastele Sfantului Dumitru si la Sfantul Dimitrie cel Nou. Este sarbatoarea Bucurestiului, cred ca este un sacrilegiu. Suntem alaturi de pelerini, le dam ceai. E un moment important pentru crestinii ortodoxcsi”. 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here