Mai multe teorii ale conspirației apar într-un document pe care presa rusă de stat l-a primit recent, a dezvăluit publicația independentă rusă Meduza, care relatează din exil. Între directivele trasate jurnaliștilor se află și cea privind inducerea ideii că alegerile din SUA din 5 noiembrie nu vor fi corecte. 

Documentul cu instrucțiuni le cere televiziunilor și agențiilor coordonate de Kremlin să relateze că guvernul Statelor Unite intenționează să falsifice viitoarele alegeri prezidențiale în favoarea vicepreședintei Kamala Harris, candidata democraților, arată Meduza, citată de HotNews.

Potrivit acestui document, administrația Biden pregătește o operațiune pe scară largă de falsificare a buletinelor de vot, inclusiv prin adăugarea de migranți și persoane decedate pe listele electorale.

Propagandista lui Putin a plâns și în scris. Mesajele transmise de Mariana Simonian

Iată câteva dintre celelalte „puncte” pe care presa ar trebui să se concentreze și să le aducă în atenția publicului, conform acestui document al Kremlinului:

Președintele rus Vladimir Putin este „liderul informal al majorității globale”.Elitele din țările occidentale sunt „panicate”.Occidentul în ansamblul său este „chinut de anxietate”.Summitul BRICS, în lumina reflectoarelor

În acest „ghidaj”, echipa lui Putin instruiește presa rusă finanțată de stat și pro-Kremlin să raporteze că „întreaga lume este concentrată” asupra summitului BRICS, desfășurat săptămâna aceasta în orașul rus Kazan.

De asemenea, documentul spune presei să promoveze ideea că evenimentul dovedește că încercările Occidentului de a izola Rusia „au eșuat”. 

„Punctajul” precizează că, în timp ce președintele Putin „stabilește legături strategice care se extind în mai multe direcții”, Occidentul „se mulțumește cu alianțe efemere” și „își trădează foștii prieteni” (deși instrucțiunile nu oferă niciun exemplu concret de „alianțe efemere” sau „trădări”).

 

Publicațiile pro-Kremlin și canalele Telegram au folosit deja punctele „ghidajului”. De exemplu, site-ul Lenta.ru a scris că Europa este „speriată” de sistemul de plăți BRICS propus, în timp ce Komsomolskaya Pravda a relatat că presa occidentală „se agită” ca răspuns la summit și că Putin „pariază pe BRICS și câștigă”.

„Eșecul izolării internaționale”, o altă linie directoare a „ghidajului”

Redactora-șef a RT (Russia Today), Margarita Simonian și trustul pentru care lucrează au subliniat în special „eșecul izolării internaționale” la care a fost supusă Moscova.

Presa rusă de propagandă a scos în evidență, de asemenea, presupusa viitoare extindere a BRICS. Cu toate acestea, cel puțin unii dintre membrii inițiali ai blocului par să se opună acestei idei, potrivit Bloomberg.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here