Ucraina a ajuns în ziua cu numărul 979 de război. Rusia anunţă aproape zilnic că a distrus drone ucrainene lansate asupra teritoriului său, dar în general în număr mai mic. Kievul spune că desfăşoară aceste lovituri, care vizează adesea complexuri energetice, ca răspuns la bombardamentele ruseşti de pe teritoriul său. Ucraina cere, de asemenea, permisiunea de a lovi ţinte în profunzimea teritoriului Rusiei cu rachete lansate de Occident. 

UPDATE 6:40 – Forţele ruse au dejucat o tentativă de atac transfrontalier din Ucraina

Forţele ruse au contracarat o nouă tentativă de incursiune transfrontalieră a Ucrainei în sud-vestul Rusiei, a anunţat duminică un oficial local, la câteva luni după ce Kievul a organizat un atac curajos asupra inamicului său, relatează AP.

UPDATE 5:20 – Ministerul rus al Apărării a revendicat duminică ocuparea unui sat din estul Ucrainei, foarte aproape de oraşul industrial Kurahove, la a cărui intrare se află acum forţele Moscovei, relatează AFP.

Soldaţii ruşi au cucerit satul Izmailivka, a precizat ministerul într-un comunicat.

Această localitate, deja foarte slab populată înainte de conflict, este situată la aproximativ opt kilometri nord de Kurahove.

Acest oraş industrial pare aproape de a fi cucerit de trupele Moscovei, care s-au apropiat de el în ultimele săptămâni, forţându-i pe mulţi dintre locuitorii săi să fugă.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here