Angajații Prefecturii Gorj ar putea primi un spor de până la 15% din salariul de bază pentru condiții de muncă vătămătoare, în urma unei evaluări a câmpului electromagnetic din birourile instituției. Spor de 15% la salariu pentru angajații Prefecturii Gorj

 Prefectul județului a semnat recent un contract în valoare de puțin peste 2.600 de lei cu o firmă specializată, care va efectua măsurătorile necesare pentru a determina nivelul de radiații electromagnetice la care sunt expuși funcționarii.

Acest spor ar putea aduce un plus de până la 1.500 de lei lunar pentru angajații Prefecturii, Serviciului de Pașapoarte și Serviciului de Înmatriculare Auto, instituții care își desfășoară activitatea în Palatul Administrativ din Gorj. În total, peste 100 de funcționari ar beneficia de această compensație, destinată celor care lucrează în medii cu potențial dăunător sănătății.

Raportul de măsurători este esențial pentru legalitatea acordării sporurilor, oferind documentația necesară pentru verificările Curții de Conturi. În trecut, alte instituții au acordat astfel de sporuri fără măsurători oficiale, fapt ce a dus la cereri de returnare a banilor în urma controalelor.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here