Cea mai recomandată legumă în cazul diabeticilor. Scade glicemia  și are și alte beneficii. Pentru ce o mai recomandă nutriționiștii. 

Cel este bun pentru diabetici este o legume banală, care se găsește la piață și în orice magazine alimentar. Este vorba despre pătrunjel.  Doctorii recomandă atât pătrunjelul verde, cât și pe cel uscat. Este ideal în cazul celor care suferă de diabet.

Pătrunjelul este bun pentru diabetici

Conform diabetologuilor, pătrunjelul conține antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi și care au un rol important în menținera stării de sănătate și de protecție împotriva afecțiunilor cardiovasculare, dar și a diabetului și a cancerului.

De asemenea, pătrunjelul conține flavonoide, dar și alte substanțe benefice pentru sănătate. Totodată, ceaiul din rădăcină de pătrunjel ajută la eliminarea pietrelor de la rinichi, susține sursa precizată. Litiaza renală, cunoscută în popor drept pietre la rinichi sunt, de fapt, depuneri de minerale la nivelul rinichilor.

Cum scapi rapid de mirosul de usturoi din gură. Remedii care combat această neplăcere

Ceaiul preparat din rădăcină de pătrunjel previne apariția depunerilor de minerale și formare de pietre la nivelul rinichiului. Totodată, este un excelent diuretic, iar acest lucru împiedică depunerile de minerale în rinichi.

De asemenea, pătrunjelul este o sursă foarte bogată de vitamina C. Aceasta având un rol esențial în stimularea imunității, dar și prevenția afecțiunilor cronice. Această vitamină ne ferește de infecții, pneumonie și are rol în sinteza colagenului. Totodată, ajută la vindecarea leziunilor și are rol în absorbția nutrienților.

Adăugarea ceaiului de pătrunjel în dieta zilnică vă poate îmbunătății sănătatea pe mai multe planuri, prin bogăția în Vitamina C. Inclusiv ceaiul de pătrunjel este bogat în antioxidanți nu doar leguma în stare crudă.

Conform medicilor, inclusiv în cazul menstruației neregulate, ceaiul de pătrunjel este recomandat ca fiind un remediu natural eficient. Datorită substanțelor pe care le conține pătrunjelul, producția de estrogen este influențată, ajutând la reglarea hormonală.

Pătrunjelul este folosit ca remediu natural în stabilizarea glicemiei. Anumite studii au demostrat faptul că ceaiul din rădăcină de pătrunjel are acțiune antidiabetică, ajutând la menținerea în limite normale a glicemiei.

Decoctul de pătrunjel, scade tensiunea arterială

Însă, nu doar ceaiul este benefic, ci și decoctul de pătrunjel are efect de scădere a tensiunii arteriale. Specialistii recomandă ca înainte de începerea tratamentului cu medicamente pentru hipertensiune să se încerce decoctul de pătrunjel.

   

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here