Multe gospodine caută rețete sănătoase și tradiționale pentru a își bucura familia cu preparate gustoase și hrănitoare. Unele mâncăruri vechi sunt considerate adevărate secrete de longevitate și binecuvântare pentru cei care le consumă. Este și cazul unei supe preparate după o rețetă veche de secole, denumită minestrone, care a devenit legendă pentru beneficiile pe care le aduce sănătății. 

Această supă este savurată de ani de zile de familia Melis, care deține recordul mondial (Guinness World Record) pentru cea mai mare vârstă însumată pentru nouă frați în viață, notează Express.co.uk. Cotidianul britanic a arătat, pas cu pas, cum se prepară o versiune a celebrei rețete.

Membrii familiei se pot lăuda cu vârste impresionante: În 2012, când le-a fost atribuit recordul, vârsta totală a celor nouă frați era de 861 de ani, iar cel mai în vârstă dintre ei avea 109 ani.

Iar supa minestrone a strâns doar recenzii pozitive online: inclusiv un medic a lăudat pe TikTok supa minestrone, despre care a spus că poate reduce colesterolul, poate îmbunătăți sănătatea intestinală, poate sprijini gestionarea greutății și poate reduce riscul de cancer al unei persoane.

„Am fost de acord cu această idee: această supă uimitoare pe bază de plante este plină de vitamine și minerale, fibre și multe altele”, a spus Dr. Tim Tiutan.

În mod tradițional, supa minestrone se face cu orice legume care cresc în grădină.

Rețeta de minestrone prezentată Express.co.uk este o versiune de primăvară a unui guru culinar, Mary Berry, care a descris-o spunând despre acest preparat că „valorifică la maximum legumele de primăvară”.

Rețeta necesită mai puțin de 30 de minute pentru a o pregăti și puțin mai puțin de o oră pentru a o găti.

Horoscop special. Marte se va afla în opoziție cu Pluto începând de azi. Ce trensformări esențiale vor avea loc în viața fiecărei zodii timp de 6 luni

Ingrediente (pentru trei porții)

O lingură și jumătate de ulei de măsline

20 g de unt

O ceapă mare, tăiată mărunt

Jumătate de praz, tăiat în două pe lungime și feliat subțire

125 g de cartofi, curățați de coajă și tăiați mărunt

Două bețișoare de țelină, tăiate mărunt

100 g de varză

Un litru de supă de pui, de vită sau de legume

200 g de roșii tocate

Sare și piper

O lingură de pesto verde (opțional)

Cum se prepară

Se curățată cartofii și se taie bucăți, la fel și restul legumelor.

Într-un vas mare se încinge uleiul și untul apoi se adăugă ceapa, prazul și cartofii și se sotează timp de aproximativ cinci minute.

Legumele se lasă să se gătească până când încep să se înmoaie, amestecând din când în când pentru a evita ca acestea să se lipească de tigaie, în special când vine vorba de cartofi.

Odată ce aceste legume s-au înmuiat ușor, adăugați țelina și mai gătiți câteva minute.

„Eu le-am lăsat să se gătească aproximativ încă cinci minute”, spune Angela Patrone, care a explicat pentru sursa citată cum a preparat celebra supă, precizând că fiecare rețetă de minestrone este ușor diferită: „Nu vă fie teamă să vă faceți propria variantă, adăugând diferite legume, paste sau fasole!”.

O nouă stațiune cu băi sărate își face apariția în România. Primarul crede că va atrage mii de vizitatori anual

  

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here