În cultura japoneză, ceaiul este mai mult decât o băutură fierbinte sau rece pe care o consumi, după caz, pentru a-ți potoli setea sau pentru a-ți ameliora anumite simptome. Vorbim, de fapt, despre un adevarat ritual cu semnificații profunde și rădăcini adanci înfipte în cultura Țării Soarelui Răsare. Un tip de cei cu totul aparte este ceaiul japonez kukicha. Bogat în calciu și potasiu, lichidul-minune ajută la reglarea tensiunii arteriale, stabilizează nivelul zahărului din sânge și menţine sănătatea oaselor. 

Ceaiul kukicha este o alternativă sănătoasă la prodsele lactate, în cazul celor care vor să-și diversifice dieta. Nu numai că acesta conține de șase ori mai mult calciu decât laptele, dar are şi efectul de a normaliza glicemia. Mai mult, oferă și alte minerale și antioxidanți, ceea ce îl face o opțiune sănătoasă pentru toate vârstele.

Ce face ca acest ceai să fie deosebit?

Acest ceai este o infuzie binecunoscută în Japonia. Spre deosebire de alte ceaiuri, acesta se prepară din crenguţe şi tulpini. Aroma sa este mai blândă și mai puțin amară decât ceaiul verde, cu note lemnoase și o ușoară dulceață. Infuzia reglează zahărul din sânge şi se prepară repede.

Floarea care face minuni pentru afecțiunile hepatice. Un ceai pe zi aduce o mulțime de beneficii pentru organism

Cunoscut pentru aportul său de minerale, ca potasiul, ceaiul kukicha joacă un rol crucial în reglarea tensiunii arteriale și a funcției insulinei. Menținerea nivelurilor adecvate de potasiu este necesară pentru optimizarea absorbției de glucoză, care ajută la stabilizarea glicemiei. În plus, acest ceai conține polifenoli, compuși bioactivi cu proprietăți antioxidante care reduc rezistența la insulină. Când celulele devin mai puțin sensibile la acest hormon, glucoza tinde să se acumuleze în sânge, ceea ce poate duce la hiperglicemie.

Contraindicații

Ceaiul kukicha are un conținut de cofeină mai mic decât alte ceaiuri, dar unele persoane sensibile la această substanță pot prezenta efecte adverse, precum insomnie, anxietate sau palpitații, dacă îl beau în cantități mari. Ţine cont de posibilele interacțiuni ale ceaiului kukicha cu anumite medicamente, în special cu acelea anticoagulante. Prin urmare, cei care sunt sub tratament medical ar trebui să-și consulte medicul înainte de a include acest ceai în alimentație.

Leacul minune care curăţă vasele de sânge de colesterol. Se bea de ori pe săptămânăCum se prepară

Pentru a face un ceai kukicha ai nevoie de crenguțe de ceai kukicha şi apă. Aduci apa la punctul de fierbere, apoi pui o linguriță de crenguțe de kukicha într-o ceașcă. Torni apa fierbinte peste kukicha și laşi la infuzat două-trei minute.

Timpul de infuzie poate varia în funcție de gustul tău. Reţine că un timp mai scurt de infuzare îți va oferi o aromă mai blândă. După ce timpul pentru infuzare a trecut, îndepărtezi crenguțele sau strecori ceaiul și-l savurezi.

Sursă text: Clickpentrufemei

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here