Cum se gătește sparanghelul și de ce trebuie să-l introduci în alimentația ta. O rețetă rapidă. sănătoasă și pe gustul tuturor.
Informatiile despre culturile de sparanghel dateaza de la civilizatiile antice, egiptenii, grecii si romanii cunosteau aceasta leguma. Imaginea sparanghelului ilustrata pe o veche friza egipteana ofera indicii ale vechimii sale, dar nu se poate stii daca la acea data era doar parte a dietei sau oferea si beneficii medicale.
Astazi, sparanghelul sau Asparagus officinalis este membru al familiei crinilor, consumat pe scara larga in intreaga lume, fiind o planta erbacee perena, raspandita pana in America de Nord, Scandinavia si Australia.
Sparanghelul este regasit in 3 culori – verde, alb si mov si se consuma exclusiv sub forma lastarilor sai tineri, asemanatori unor sulite.
Cum sa arzi grăsimea de pe abdomen în mod sănătos. Alimente care te ajută să ai talie de viespeIngrediente 500 g de sparanghel proaspăt 2 linguri de unt 2 căței de usturoi, tocați fin sare piper Suc de lămâie (opțional)Mod De Preparare
Sparanghelul la tigaie cu unt poate fi o o garnitură perfectă pentru o cină rapidă și gustoasă. Sparanghelul crocant și aroma de usturoi se combină perfect cu gustul bogat al untului, iar adăugarea sucului de lămâie îi oferă un gust proaspăt și revigorant.
1. Se spală sparanghelul sub jet de apă rece.2. Se îndepărtează partea lemnoasă a tijelor de sparanghel.3. Se încinge o tigaie mare la foc mediu și se adaugă untul. Se lasă să se topească și să se încingă bine.4. Se adaugă sparanghelul în tigaie și se amestecă bine pentru a fi acoperit în untul topit. Se prăjește timp de aproximativ 5-7 minute, amestecând din când în când. Sparanghelul trebuie să fie ușor crocant și maroniu.5. Se adaugă usturoiul tocat mărunt peste sparanghel și se amestecă. Se prăjește pentru încă un minut, până ce usturoiul își lasă aroma.6. Se condimentează cu sare și piper. Pentru un gust fresh se adaugă și suc de lămâie.7. Sparanghelul la tigaie cu unt se servește cald ca garnitură lângă piept de pui, creveți sau somon.