Cum să pui varză tocată la borcan. Secretul care o menține crocantă și îi conferă o aromă aparte Igrediente varza murata la borcankg varza rosie-3 morcovilingurita chimenlingurita cimbrulingurita marar uscatboabe de piper (optional)sareotet sau saramura
Daca si tu vrei sa pui varza tocata la borcan pentru iarna, atunci ar trebui sa stii ca aceasta se poate prepara fie cu otet, fie cu saramura. Asadar, tu decizi cum o faci, insa trebuie sa stii ca in ambele cazuri va iesi delicioasa!
Primul lucru cu care vei incepe va fi sa rupi primele frunzele de la varza, iar apoi sa o tai in patru bucati pentru a o putea manevra mai usor. Desigur, indicat ar fi sa folosesti un cutit foarte ascutit sau o razatoare, pentru a te asigura ca obtii felii subtiri.
Poti folosi varza alba sau rosie ori le poti combina. Gustul nu se va schimba, asa ca totul tine de preferinte. Daca totusi doresti sa ai o salata de varza murata colorata, atunci poti opta pentru un amestec.
Dupa ce ai taiat varza aceasta presara putina sare pe deasupra, amestec-o bine si apoi las-o sa se inmoaie putin inainte de a o pune in borcane.
Adauga o lingurita de chimen, una de cimbru si apoi una de marar uscat, iar la final amesteca din nou foarte bine pentru ca aromele sa se intrepatrunda.î
In cazul in care nu iti place unul din aceste condimente nu il pune, pentru ca gusturile difera. De asemenea, daca pui doar varza alba mai poti Adauga si bete de marar uscat sau boabe de piper.
Urmatorul pas cand prepari varza tocata la borcan va fi sa cureti morcovii si sa ii dai prin razatoare. Nu este obligatoriu sa folosesti morcovi, dar acestia vor da un plus de savoare preparatului, dar si un pic de culoare.
Intre timp, te vei ocupa de saramura. Ideal este sa folosesti 20 de grame de sare pentru fiecare litru de apa, asa ca pune apa la fiert, iar atunci cand da in clocot adauga sarea. Amesteca foarte bine pana ce toata sarea s-a dizolvat si opreste focul, iar apoi lasa saramura sa se raceasca un pic.
Urmatorul pas va fi sa incepi sa pui varza tocata in borcane. Incearca sa presezi foarte bine, pentru a putea pune mai multa varza. Dupa asta, folosind un polonic, pune saramura fierbinte peste varza. Ideal ar fi ca borcanele sa fie calde, pentru a evita un soc termic ce le poate crapa.