Rețetă de turtă dulce cu dovleac și alune. Cu aromele sale îmbietoare de scorțișoară, ghimbir și alune, turta dulce devine o delicatesă nelipsită de pe mesele festive. Fie că o savurăm cu o ceașcă de ceai cald sau o folosim ca decor în perioada sărbătorilor, turtă dulce evocă nostalgia și bucuria momentelor petrecute în familie. Iată cum poți prepara o turtă dulce delicioasă, perfectă pentru a însoți zilele răcoroase de toamnă! 

Nu doar că îți răsfeți papilele gustative, ci prepararea turtei dulci este o activitate plină de satisfacții, ideală pentru a petrece timp de calitate alături de familie sau prieteni. Nu rata ocazia de a aduce un strop de magie în bucătăria ta. Prepară turtă dulce și transformă fiecare moment într-o amintire de neuitat!

Rețetă de turtă dulce cu dovleac și alune. Ingrediente

Pentru aluat:

400 g făină

200 g piure de dovleac copt

150 g zahăr

100 g unt (topit)

2 ouă

1 linguriță praf de copt

1 linguriță scorțișoară

1/2 linguriță ghimbir pudră

1/2 linguriță nucșoară (opțional)

1 vârf de cuțit sare

100 g alune (tăiate grosier)

 

Pentru decor:

Zahăr pudră (opțional)

Alune întregi (pentru decorare)

Citește continuarea pe viva.ro.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here