Pentru a obține murături delicioase și crocante, bucătarii pricepuți recomandă adăugarea de hrean și mere în rețetă, indiferent dacă acestea sunt conservate în oțet sau saramură. 

Pe lângă gust, aceste ingrediente contribuie la păstrarea texturii ferme a murăturilor. Murăturile sunt apreciate nu doar pentru gustul lor, ci și pentru aportul de antioxidanți și minerale. Zeama lor are, de asemenea, beneficii pentru sănătate, iar specialiștii recomandă murăturile în saramură, considerate mai sănătoase decât cele în oțet. Totodată, se sugerează să se evite adaosurile inutile de condimente, limitând ingredientele la usturoi, hrean, cimbru uscat, țelină și câteva bucăți de mere sau gutui.

De ce hreanul și merele sunt esențiale în prepararea murăturilor

Hreanul este un ingredient nelipsit, apreciat pentru gustul său și pentru faptul că ajută murăturile să rămână ferme. Acesta previne apariția „florii” pe murături și menține senzația de crocant. La fel de important este și usturoiul, care, adăugat cu tot cu coajă, completează aroma murăturilor. Bucățile de măr sau gutuie sunt de asemenea recomandate, adăugând o notă subtilă de dulceață și echilibrând aciditatea murăturilor. În plus, aceste fructe ajută murăturile să-și păstreze textura fermă și proaspătă.

Saramura, preferată în locul oțetului pentru beneficii sporite

Specialiștii consideră că murăturile în saramură au avantaje nutriționale față de cele în oțet, deoarece saramura contribuie la formarea probioticelor naturale. Murăturile în saramură sunt mai ușor de digerat, au mai multe enzime și sunt mai blânde cu stomacul. În plus, studiile au arătat că acestea contribuie la reducerea inflamațiilor și sprijină sănătatea inimii, fiind bogate în vitamina C și complexul de vitamine B.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here