Deja începem să ne apropiem de jumătatea lunii noiembrie, iar pe măsură ce ne îndreptăm spre iarnă, tot mai mulți dintre noi ne vom gândi cu poftă la masa de sărbători. Iar de pe aceasta nu pot să lipsească sarmalele, vedeta incontestabilă a finalului de an! Așa că dacă ne dorim sarmale cu un gust unic și tradițional, putem folosi această rețetă folosită de bunicii și străbunicii noștri!
Sarmalele emblematice pentru bucătăria românească, iar gospodinele din țara noastră le pregătesc de secole întregi. Desigur, după cum ne putem imagina, de-a lungul timpului această rețetă s-a mai schimbat, iar cu cât vom privi mai atent în urmă, cu atât vom găsi mai multe variante ale acestui preparat, pe care astăzi nu foarte mulți români le mai știu.
De exemplu, renumitul avocat, autor și gastronom român, Păstorel Teodoreanu, ne oferă câteva sfaturi unice pentru sarmale, în cartea sa, „Gastronomice”. De pildă, acesta ne spune că trebuie să folosim carne grasă de porc, alături de carne de bou, de la coadă, pentru sarmale.
Carnea trebuie tocată odată, apoi amestecată cu sare, piper, pătrunjel, mărar, două ouă, cât și ceapă tocată mărunt și prăjită în unt. Apoi, carnea mai trebuie dată odată la mașină.
Citește continuarea pe click.ro.