În memoria lui Silviu Prigoană, fondatorul Realitatea TV, trustul de presă Realitatea Media a decis să numească unul din studiourile postului de televiziune “Silviu Prigoană”, ca omagiu adus vizionarului care a revoluționat presa din România.
La o zi de la dispariția lui Silviu Prigoană, Realitatea Media îi aduce un omagiu.
Unul din studiourile Realitatea PLUS va purta numele “Silviu Prigoană”, în memoria celui care a fondat televiziunea Realitatea, în anul 2001.
Silviu Prigoană a încetat din viață marți, într-un restaurant din Bran. Omul de afaceri avea 60 de ani.
Cine a fost Silviu Prigoană
Silviu Prigoană a fost inițiatorul unor companii importante și fondator al postului de televiziune Realitatea TV.
Silviu Prigoană s-a născut la 22 decembrie 1963, la Gherla, judeţul Cluj. A urmat cursurile Liceului Industrial “Petru Maior”, din localitatea natală. Era licenţiat în ştiinţe juridice la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Banatului, din Timişoara (2011).
A lucrat ca mecanic de maşini-unelte la Combinatul de Utilaj Greu din Cluj-Napoca, între 1982-1983, a fost muncitor necalificat la Combinatul de Industrializare a Lemnului în anul 1985 și mecanic de maşini şi utilaje la Întreprinderea de Bere şi Spirt din Cluj, între 1985 și 1990.
Silviu Prigoană a înfiinţat, în 1991, S.C. ROSAL GRUP S.R.L, companie cu activităţi în domeniul serviciilor de salubrizare.
Silviu Prigoană a început să investească masiv în mass-media în anul 2001, când a înființat Realitatea TV, prima televiziune de știri din România. În 2003, a lansat TV Sport, apoi Etno TV și Taraf TV.
A deținut și 10% din acțiuni din Digital Cable Systems (DCS), care a lansat serviciul direct to home (DTH) Max TV.
Silviu Prigoană deținea și licențe pentru alte două canale, Meteo TV și Manele TV. A mai deținut și Sigma TV și acțiuni la Teleshop 24. A fost coproprietar și la Taifasuri FM, Manele FM și Jazz FM. A mai deținut și revista Taifasuri, firma Rosal Ortopedic și RTL (Romanian Television of America), precum și postul de radio Etno FM.
A fost coproprietar și la Taifasuri FM, Manele FM, Jazz FM. A mai deținut și revista Taifasuri, firma Rosal Ortopedic și RTL (Romanian Television of America), precum și postul de radio Etno FM. Până în anul 2006, a deținut și revista săptămânală Fanatik, cu profil sportiv.
Pe lângă activitatea sa în lumea afacerilor, Silviu Prigoană a activat și în politică.
La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008, a fost ales deputat de Bucureşti, pe listele Partidului Democrat Liberal (PDL). La data de 1 iunie 2010 a demisionat din partid, apoi s-a reînscris în el în 7 septembrie 2010.
Silviu Prigoană a mai fost membru al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială până în martie 2012 şi membru al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi, din martie 2012.