Perioada Sărbătorilor de iarnă este renumită pentru excesele culinare și uneori bahice care o însoțesc. O cană aburindă dintr-o băutură festivă liniștitoare îți poate proteja inima de daunele produse de alimentele care ne gâdilă plăcut simțurile, dar fac ravagii pe interior.
Un recent studiu arată că o ceașcă de ciocolată caldă ar putea tempera o parte din acest impact.
Cacao – ingredientul cheie al ciocolatei – este deosebit de bogat în flavanoli, compuși pe care-i mai găsim în mere și ceaiuri, despre care se crede că au o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi reglarea tensiunii arteriale și protejarea sănătății cardiovasculare.
Dacă ai tendința de a apela la mâncăruri grase pentru o soluție rapidă sau pentru a combate stresul, adăugarea unei căni de cacao procesată minim „ar putea face o diferență reală” pentru sănătatea ta, au spus cercetătorii, potrivit Daily Mail.
O ceașcă de ceai verde – de asemenea bogat în flavonoli – ar putea avea beneficii similare.