Clătite de post. Care sunt ingredientele celei mai bune rețete. Ies pufoase și moi. Iată ce conțin și cum se prepară clătitele de post, rețeta celui mai îndrăgit desert. Ingrediente:

250 g făină de grâu

500 ml apă minerală (lapte vegetal, apă simplă)

50 ml ulei fl. soarelui

1/4 linguriță de sare

un vârf de linguriță de turmeric, pentru culoare

Mod de preparare:

Începeți cu 250 grame de făină normală pentru pâine. Adăugați două pliculețe de zahăr vanilat (sau vanilinat) și un sfert de linguriță de sare. Adăugați un vârf de linguriță de turmeric pentru culoare.

Amestecați bine ingredientele uscate într-un bol încăpător.

Pentru 250 g de făină, folosiți 500 ml de apă minerală. Adăugați apa treptat, amestecând până când se încorporează complet și obțineți un aluat de clătite. Adăugați și 50 ml de ulei de floarea soarelui, continuând să amestecați până la omogenizare.

Încingeți o tigaie la foc mediu și adăugați puțin ulei. Folosiți aproximativ 100-150 grame (sau un polonic) de compoziție pentru fiecare clătită. Răspândiți aluatul în tigaie, dându-i o formă rotundă.

Prăjiți fiecare clătită până apar găuri pe suprafață, indicând că este timpul să o întoarceți. Folosiți un băț de frigăruie pentru a desprinde marginile și întoarceți clătita cu grijă. Clătita ar trebui să fie prăjită aproximativ un minut pe o parte și jumătate de minut pe cealaltă.

Continuați să prăjiți clătitele, adăugând ulei la nevoie. După ce sunt gata, le puteți servi cu dulceață sau gem după preferințe.

Desert de post, preparat la rece. Rapid, hrănitor, bogat în vitamine și foarte gustos 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here