Nici bine nu și-a intrat iarna în drepturi, căci românii au început deja să taie porci și să pregătească cele mai bune preparate din carnea lor. Cârnații de casă sunt nelipsiți din multe gospodării, iar oamenii din diverse zone ale țării se înghesuie care să-i facă mai buni. De pildă, ardelenii au propria lor rețetă pentru cârnați de casă. Nu folosesc doar carne de porc, ci și de vită, pentru un gust și o aromă aparte.
Ardelenii au un mod aparte de a pregăti cârnații pentru a se înfrupta din ei în perioada rece. Rețeta lor pentru a pregăti cei mai gustoși cârnați vită-porc o regăsiți în rândurile de mai jos, alături de modul lor de preparare. Cu siguranță vor fi de-a dreptul delicioși!
Ingrediente pentru 25 cârnați- 3 kg carne de porc mai grasă;
– 1,5 kg carne de vită;
– 3 căpâțâni de usturoi;
– 1 lingură cimbru uscat;
– 2 linguri boia dulce;
– 1 lingură boia iute;
– 1 linguriță piper;
– sare grunjoasa
– ½ linguriță ienibahăr;
– mațe de porc.
Citește continuarea aici.