Cele mai gustoase chiftele din pește. Se prepară simplu și sunt un deliciu. Iată ce conțin și care este modul de preparare. Chiftele din pește, rețeta
Pentru zilele de post cu dezlegare la pește, sau pentru atunci când dorești o gustare simplă, poți prepara chiftele de pește. Pe cât de simplă este rețeta, pe atât de gustoasă, dar și sănătoasă.
Peștele este unul dintre cele mai sănătoase alimente și poate fi consumat atât în stare crudă, cât și gătit. Pentru un stil de viață sănătos pe bază de proteine, peștele este cea mai bună alegere pentru mesele tale. Indiferent de tipul de pește ales, acesta îți oferă o sursă excelentă de vitamine, precum A, B12, D, E, minerale precum potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu, proteine și acizi grași esențiali omega-3 și omega-6.
Ingrediente:
500 gr trunchi de cod750 ml de apă1 lingură de oțet sau suc de lămâiesare și piper după gust2 frunze de dafin1 ceapă mare4-5 căței de usturoi1 linguriță cu condimente pentru peștemiezul de la 3 felii de pâine albă1 legătură de mărar verde100 gr de făină sau pesmet50 ml de ulei de floarea soarelui.Mod de preparare:
Înainte de a prepara compoziția pentru chiftele, va trebui să pregătești peștele. Pune o oală cu apa la fiert. Adăugă peștele, sare, boabe de piper și foile de dafin. Fierbe trunchiul de cod pentru 15-20 de minute. Apoi transferă-l într-o sită și lasă-l la răcit.
Într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului pune două linguri de ulei la înfierbântat. Adaugă ceapa tocată mărunt și las-o la călit doar până se pătrunde ușor și devine sticloasă. Stinge focul și lasă ceapa la răcit până când se răcește și peștele.
Curăță peștele fiert de oase și îndepărtează-i pielea. Apoi, toacă mărunt carnea de pește. Adaug-o peste ceapa călită. Curăță usturoiul, dă-l pe răzătoare și adaugă-l peste ceapa amestecată cu carnea de pește tocată. Adaugă condimentele și mărarul verde tocat mărunt.
Îndepărtează coaja de la feliile de pâine, apoi înmoaie miezul în supa de pește, răcită. Stoarce bine miezul de pâine și adaugă-l peste celelalte ingrediente.
Pasează toate ingredientele presându-le cu o furculiță, sau folosind un blender, dar nu foarte fin. Nu le transforma în piure.
Trece mâinile prin făină și modelează chiftele sub formă sferică. Apoi le aplatizezi și le rumenești într-o tigaie unsă cu ulei, așezată pe flacăra aragazului. Întoarce-le de pe o parte pe cealaltă pentru a le rumeni uniform.
Servește delicioasele chiftele de pește calde, cu un piure de cartofi și o salată proaspătă. Le poți servi și cu sos de usturoi, sau alături de legume proaspete. Le poți stropi cu suc de lămâie pentru un gust delicios.
Cel mai bun sos pentru paste. Se prapară în casă, doar din ingrediente naturale. Rapid și delicios