Ce trebuie să mănânci de 1 Decembrie. Reteta tradițională, care nu trebuie să lipsească de pe masa românilor de Ziua Națională a României. Iată depsre ce este vorba și cum se prepară.
Toți românii patrioți știu ce se sărbătorește pe 1 Decembrie: Ziua Națională a României! Și mai știu că acest eveniment se sărbătorește românește, așa că, de pe masa de 1 Decembrie, nu vor lipsi niciodată preparatele tradiționale mioritice.
Țara noastră se mândrește pretutindeni cu preparatele sale, preparate pe care turiștii străini le savurează cu poftă ori de câte ori ne vizitează. Iar de 1 Decembrie, nu se poate sărbători mai bine decât cu rețete de mâncare tradițională românească, alături de o cană de vin fiert cu mirodenii care completează perfect masa de Ziua Națională a României.
Dacă vrei ca această sărbătoare națională să te găsească pregătit să o întâmpini, îți vom oferi în articolul următor cele mai bune idei despre cum să te pregătești pentru masa de 1 Decembrie, înconjurat de familie și prieteni.
Prepară cea mai delicioasă mâncare tradițională românească
Gospodinele sunt cele mai ocupate atunci când se apropie Ziua Națională a României, căci bucatele gustoase nu trebuie să lipsească de pe masa de 1 Decembrie. Dacă îți lipsește inspirația culinară și dorești să îți încânți familia cu o masă tradițională românească, iată rețete potrivite pentru această zi de sărbătoare!
Rețetă tradițională românească cu varză murată și ciolan afumat
O mâncare tradițională care se potrivește perfect alături de o mămăligă aburindă și ardei iute este varza murată cu deliciosul ciolan afumat. Iată cum prepari această rețetă pentru masa de 1 Decembrie!
Ingrediente
Din lista de ingrediente mai jos vei obține circa 6 porții de varză cu afumătură;
1 varză murată;400 g de ciolan afumat;1 lingură de pastă de tomate;1-2 frunze de dafin;cimbru, piper și boia iute;1 lingură de untură de porc;1 cană de supă de legume sau de apă;1 legătură de mărar.Mod de preparare
Pentru început, varza murată se va lasă la desărat, timp de câteva ore, în apă rece. Pune apoi într-un tuci untura, iar când aceasta s-a încins poți adăuga ciolanul afumat, tăiat în bucăți potrivite. Lasă-l să se rumenească ușor, apoi adaugă în ceaun varza murată tocată mărunt și călește-le împreună.
Când zeama lăsată de varză a scăzut, adaugă jumătate din cana cu supă de legume, frunzele de dafin și restul condimentelor. Mai lasă-le să fiarbă câteva minute, apoi transferă varza cu ciolan într-o tavă și dă-o la cuptor. După 20 de minute, adaugă în tavă și pasta de tomate desfăcută în restul de supă și mai lasă varza cu ciolan să se gătească pentru încă 20-25 de minute. La final, toacă mărarul și presară-l pe deasupra.