Chiar dacă este o tradiție de dată recentă, fasolea cu cârnați sau afumătură este aproape nelipistă de pe masa românilor, de Ziua Unirii. Iată o rețetă cu care vă puteți lăuda. Secretul fasolei cu cârnați. Ingredientele necesare pentru un gust magic
Lista ingredientelor este scurtă, secretul constând în ordinea așa că nu trebuie să scoți toți banii din portofel la magazin. Ai nevoie doar de următoarele:
INGREDIENTE:
– 300 g fasole boabe;
– 500 g cârnați;
– o ceapă;
– doi morcovi;
– doi căței de usturoi;
– două foi de dafin;
– o linguriță de cimbru;
– 100 ml suc de roșii;
– ulei, sare, piper.
MOD DE PREPARARE:
Băcătăresele cu experiență știu că boabele de fasole trebuie să stea la înmuiat cel puțin câteva ore, de preferat o noapte întreagă După ce s-au înmuiat, punem boabele de fasole la fiert într-o oală cu apă și sare. Când apa dă în clocot, o înlocuim cu alta proaspătă și repetăm operațiunea de 3 ori.
Boabele de fasole rămân la fiert până se înmoaie. În mod normal, durează o oră, însă depinde cât de vechi sunt boabele de fasole, așa că nu te speria dacă fasolea ta se fierbe încet. Pe lângă sare, în apă putem adăuga păstârnat, morcov sau țelină.
După ce te-ai asigurat că fasolea este fiartă, începem să pregătim garnitura gustoasă. Taie cârnații cum vrei tu, în bucăți mici sau mari, și punei în tigaie la prăjit. După ce au început să se rumenească, adăugăm usturoiul, ceapa și morcovii tocați. Amesteci până încep să se înmoaie legumele, apoi pui 100 ml suc de roșii, cimbru și frunzele de dafin.
După acest proces, mâncarea se ține la fiert 10 minute sau un sfert de oră, apoi adăugăm fasolea. Dacă vrei să se îmbine aromele, așteaptă încă 10-15 minute de fiert. La final, adaugă sare și piper după gust, potrivit barbatlacratita.ro.