Ardeii umpluți sunt un preparat apreciat în toată România, dar în Banat aceștia au o savoare aparte, grație unui „secret” al gospodinelor din această regiune. Deși rețetele de post pot părea limitate, ardeii umpluți reprezintă o soluție delicioasă și consistentă, ideală pentru mesele de familie. 

Ingrediente pentru ardei umpluți de post:

Această rețetă este simplă, dar plină de arome. Iată ce aveți nevoie pentru patru porții:

– 8 ardei grași medii, de preferință în culori diferite pentru un aspect atrăgător.

– 150 g orez (preferabil cu bob rotund, pentru consistență).

– 200 g legume tocate mărunt (ceapă, morcov, țelină).

– 100 g ciuperci tocate sau un amestec de ciuperci, pentru o textură bogată.

– 3 linguri de pastă de roșii sau suc de roșii.

– 50 ml ulei de floarea-soarelui.

– 1 legătură de pătrunjel proaspăt.

– Sare, piper, cimbru și boia dulce, după gust.

Mod de preparare

Pregătirea ardeilor: Tăiați capacele ardeilor și îndepărtați semințele. Spălați-i bine și puneți-i deoparte.

Umplutura:

Într-o tigaie, încălziți uleiul și căliți ceapa, morcovul și țelina. După ce se înmoaie, adăugați ciupercile și continuați să gătiți încă 5 minute.

Citește continuarea aici.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here