Clătitele sunt un desert simplu, dar sofisticat, care aduce bucurie în orice casă. Deși par ușor de făcut, clătitele perfecte necesită atenție la detalii și tehnică, iar celebrul chef ne oferă o rețetă inspirată din școlile franceze de bucătărie. Cu ingrediente simple – făină, ou și lapte – și câteva reguli esențiale, cum ar fi evitarea zahărului în aluat, Florin Dumitrescu ne arată cum să obținem clătite fragede și delicioase.
Rețeta perfectă de clătite a lui chef Florin Dumitrescu. Doar francezii gătesc așa
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit care este secretul pentru a face cele mai bune clătite. Acesta a prezentat pas cu pas ce trebuie să facem pentru a obține cel mai special desert datorită căruia cei apropiați vor rămâne impresionați.
„Rețeta perfectă de clătite pentru mine conține 200 de grame de făină, un ou și undeva în jur de 400-450 ml de lapte. Trebuie bătut bine, să nu fie nici prea groasă, nici prea subțire. Nu vă recomand să puneți zahăr în aluat pentru că se va carameliza în tigaie din cauza temperaturii și nu veți putea întoarce foaia de clătită. Aveți încredere în mine, e mai bine fără zahăr”.
Citește continuarea aici.