În această perioadă din an, cele mai delicioase prpearate din bucătăria românească au oportunitatea de a străluci și de a fi servite pe mesele din întreaga țară. Iar pe măsură ce ne apropiem de Crăciun, una dintre rețetele pe care gospodinele din România le vor pregăti este faimoasa piftie! 

Perioada de final din an este momentul în care bucătăria românească strălucește, iar pofticioșii din țara noastră se pot bucura de cele mai cunoscute și îndrăgite produse tradiționale românești. Desigur, totul începe din toamnă, când avem parte de must și pastramă, iar apoi, odată cu sărbătorile de iarnă, pregătim alte produse delicioase, cum ar fi sarmalele, sau, desigur, piftia!

În general, poate fi destul de dificil să facem o piftie bună, însă există un truc ingenios folosit de gospodinele cu experiență care ne poate face viața mult mai ușoară! Desigur, până să ajungem la acesta, este important să ne asigurăm că vom folosi ingrediente de calitate, așa că nu trebuie să uităm că ne va fi necesară o carne de porc cât mai bună și mai proaspătă!

Trucul ingenios care ne ajută să facem o piftie delicioasă

Practic, cea mai mare și mai comună problemă atunci când pregătim piftia este faptul că ea nu se va închega! Din fericire, nu trebuie să intrăm în panică atunci când compoziția piftiei nu se leagă, deoarece gospodinele cu experiență folosesc un truc ingenios care le scapă de această problemă!

Tot ce trebuie să facem este să adăugăm aproximativ 7 – 8 grame de gelatină, atunci când observăm că piftia nu se leagă. Acest truc ne va ajuta să oferim piftiei o consistență perfectă, fără să îi afecteze gustul!

Piftia este extrem de populară în această perioadă

Un alt ingredient major din piftie, la care trebuie să avem foarte mare grijă, este usturoiul! Dacă folosim o cantitate nepotrivită, sau îl adăugăm într-un moment greșit, gustul piftiei se poate schimba și nu într-un mod pozitiv!

Trebuie să știm că ne vor fi necesare două căpățâni de usturoi, de o dimensiune medie. Iar acest ingredient trebuie pus în piftie atunci când fierbe carnea, pentru ca aroma acestuia să fie cât mai profundă.

Sursă text: Click.ro

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here