Prăjitură cu morcov și mere. Un desert de post, care se prepară repede și este foarte gustos. Ingrediente Prajitura cu morcov si mere
1 cana morcov ras1 cana mar ras1 cana zahar1 cana ulei100 g stafide3 cani faina cernutazeama si coaja de la o portocala1-2 lingurite scortisoara1 plic praf de coptesenta de rom
Cheesecake cu ciocolata si nutella. Rețeta fără coacere, rapidă și delicioasăMod de preparare Prajitura cu morcov si mere
Procedeul este foarte simplu, asa cum v-am obisnuit la retetele noastre, si anume:
Amestecam uleiul cu zaharul, apoi adaug pe rand morcovul, marul, scortisoara, sucul de portocala, coaja rasa a acesteia, faina cernuta si amestecata cu praful de copt, la sfarsit stafidele si esenta de rom.
Pregatim o tava, nu prea mare (aprox 20×40 cm), o ungem cu ulei si o tapetam bine cu faina si turnam compozitia omogenizata bine.Tava merge in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, astfel incat sa nu se arda, unde va petrece intre 45-60 min. Testati cu o scobitoare pentru a vedea daca este coapta.Dupa coacerea prajiturii noastre parfumate, o lasati sa se raceasca bine inainte sa o portionati si sa o pudrati cu zahar.
Chec cu morcovi și nuci, o rețetă ideală pentru zilele de weekend