De-a lungul mileniilor, preferințele și necesitățile alimentare ale oamenilor au suferit modificări radicale. Pe măsură de ne-am emancipat, am ajuns să ne hrănim cu aproape orice din ceea ce se află în jurul nostru. Cu toate acestea, există și o serie de excepții notabile, pentru că vin din imediata noastră apropiere. De exemplu, de ce nu bem lapte de scroafă?
Deși, teoretic, laptele porcilor conține nutrienți importanți, există câteva motive pentru care nu este folosit, spun specialiștii.
Un prim aspect ține de comportamentul animalului; scroafele nu sunt ușor de muls, deoarece au sâni mici și un comportament mai agitat, făcând acest proces dificil și nepractic.
În al doilea rând, producția de lapte a scroafelor este mult mai mică, prin comparație cu ce ne oferă vacile și chiar caprele sau oile.
Chiar presupunând că putem consuma lapte de scroafă, n-ar fi cea mai potrivit să alegre, pentru că acesta este mult mai gras, aproximativ 8,5% grăsime, față de 5% în cazul vacilor, ceea ce îl face greu de digerat pentru oameni.
Nu în ultimul rând, ba chiar poate în primul rând, laptele de scroafă nu are nici gust, nici miros plăcut.