Cum se afumă corect slănina. Ce lemn trebuie să folosești și de ce. 

Cu ce lemn se afumă slanina. Afla cum sa o pregatesti inainte de afumare, care sunt pasii pe care sa ii respecti, cat timp se tine la saramura si mai ales ce fel de lemn trebuie sa folosesti pentru ca aceasta sa iasa aromata.

Cea mai utilizata esenta de lemn pentru afumarea slaninii este fagul. Acesta ofera un gust puternic si aromat, reprezentand alegerea ideala pentru a afuma carnea de porc.

Caltaboș de casă. Cum îl preparau bunicile noastre și ce puneau în el de ieșea atât de gustosCu ce lemn trebuie să afumi slănina

O alternativa la  lemnul de fag este cel de stejar, iar acesta poate fi folosit cu succes pentru a afuma carnea de porc deoarece ofera un gust mediu aromat.

Daca vrei sa obtii o aroma dulce, atunci expertii recomanda sa folosesti lemnul de cires, lemnul de mar sau cel de prun. Se mai poate folosi si lemnul de par, insa acesta nu este atat de popular.

Sub nicio forma nu va trebui sa folosesti lemn de conifere deoarece acesta contine rasini, iar atunci cand afumi slanina va capata un gust amar. Asadar, evita aceste esente de lemn.

La fel trebuie procedat si cu lemnul de mesteacan, deoarece slanina o sa prinda un gust ciudat. Acum ca stii ce esente de lemn sunt indicate si pe care sa le eviti, o sa iti explicam si cum sa pregatesti slanina inainte de a o afuma, scrie cumsa.ro

Inainte de a afuma slanina, aceasta trebuie pusa in saramura si lasata acolo timp de 2 saptamani. Saramura trebuie sa contina apa cu sare, dar si usturoi, boabe de piper negru si cimbru uscat.

Pasul final va fi sa scoti slanina de la saramura, iar apoi sa o pui la afumat. Aceasta va trebui tinuta timp de cateva zile, in functie de lemnul pe care il folosesti, scrie aceeași sursă.

Cum sa prepari șunca țărănească de casă. O rețetă tradițională delicioasă 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here