Un obiect comun, pe care mulți îl folosesc la curățenie, poate face mai mult rău decât bine, a avertizat un doctor în știință într-un articol publicat într-o revistă internațională. 

Deși erau deja populare, pandemia de COVID-19 a dus cererea pentru șervețele dezinfectante la cote fără precedent. Purtarea măștilor și vaccinurile au fost subiecte controversate pe linii politice, dar publicul a fost unit în ceea ce privește utilizarea șervețelelor.

În timp ce alte măsuri de precauție pandemică au scăzut, frenezia dezinfectării continuă. Institutul American de Curățenie – grupul comercial care reprezintă producătorii de dezinfectanți – a declarat cu mândrie că „americanii sunt în continuare entuziasmați de șervețelele dezinfectante”. Doar în America de Nord, piața șervețelelor dezinfectante a crescut la 3,72 miliarde de dolari în 2023 și se estimează că va ajunge la 5,64 miliarde de dolari până în 2031.

Ingrediente comune asociate cu riscuri pentru sănătate

Șervețelele dezinfectante ale brandurilor populare conțin adesea substanțe chimice antimicrobiene numite compuși cuaternari de amoniu. Potrivit unui studiu publicat de mai mulți oameni de știință din 14 universități, patru agenții guvernamentale și trei ONG-uri, aceste substanțe chimice pot face mai mult rău decât bine.

Citește continuarea aici.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here