Prajitura Krantz. Un desert savuros, ideal pentru zilele de weekend. Iată cum se prepară și ce ingrediente necesită.
Ingrediente pentru blatul de vanilie:
4 oua70 g zahar tos80 g faina1 plic zahar vanilatsare
Ingrediente pentru blatul cu nuca:
6 albusuri140 g zahar140 g nuca60 g faina1 plic zahar vanilatsare
Ingrediente pentru nucile caramelizate:
220 g zahar160 g nucaulei
Ingrediente pentru crema:
550 ml lapte6 galbenusuri160 g zahar70 g faina260 g unt (la temperatura camerei)2-3 plicuri zahar vanilatsarePrăjitură Tiramisu, o altfel de rețetă. Fină, cremoasă și cu un gust aparte. Care este ingredientul care face diferența
Mod de preparare:
Pentru prepararea cremei de vanilie trebuie sa pui laptele la fiert. Mixeaza galbenusurile cu sare, vanilie, zahar si faina, apoi toarna laptele fierbinte, amestecand continuu. Lasa compozitia la fiert la foc mic pentru cateva minute. Toarna crema intr-un vas termorezistent si las-o sa ajunga la temperatura camerei. Separat, mixeaza untul pana devine cremos si amesteca-l cu crema de vanilie.Pentru blat trebuie sa separi ouale. Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Cand au capatat o consistenta spumoasa, adauga zaharul tos si zaharul vanilat si continua sa mixezi pana cand obtii o spuma tare, lucioasa, precum bezeaua. Adauga galbenusurile treptat si amesteca bine. Apoi toarna faina si amesteca usor cu o spatula. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bag-o la cuptorul preincins la 170 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute. Cand e gata, scoate blatul din tava si lasa-l sa se raceasca.Pentru blatul cu nuca trebuie, mai intai, sa prajesti putin nuca intr-o tigaie, fara ulei. Poti macina nuca dupa ce s-a racit. Bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga zaharul vanilat si continua sa mixezi pana devin o spuma tare, lucioasa. Cerne faina peste albusuri, adauga nuca si amesteca usor cu o spatula.Imparte aluatul pentru blatul cu nuca in doua parti egale si toarna-l in tavi tapetate cu hartie de copt. Introdu blatul in cuptorul preincins la 170 de grade Celsius, timp de 15 minute. Repeta procedura si pentru al doilea blat. Apoi scoate blaturile din tavi si lasa-le sa se raceasca.Ca sa prepari nucile caramelizate trebuie sa pui zaharul intr-o tigaie aderenta, la foc mic spre mediu, pana se topeste. Cand capata o culoare bruna adauga si miezul de nuca si amesteca. Toarna repede compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei, apoi asteapta sa se raceasca. Cand nucile caramelizare s-au topit, marunteste-le intr-un blender. Adauga nucile caramelizate maruntite peste crema de vanilie.Incepe sa montezi prajitura. Asaza un blat cu nuca, apoi un strat de crema de vanilie, blatul de vanilie, al doilea strat de crema de vanilie, ultimul blat cu nuca si, la final, inca un strat de crema. Lasa prajitura Krantz la frigider pentru trei ore. Bineinteles, poti prepara cate straturi doresti. Prăjitură cu blat sfârâmicios și umplutură de brânză. Un desert de care nu te mai saturi