ANAF a venit cu precizări după apariția motivării deciziei ÎCCJ în dosarul privind unul dintre casele din Sibiu ale familiei Iohannis. Administrația Judeţeană a Finanţelor Publice Sibiu a precizat că nu poate trece la recuperarea prejudiciilor, până când statul român nu devine proprietar și pe un alt spațiu comercial care a avut inițial aceiași proprietari, înainte de naţionalizarea din anii ’60. Procesul referitor la acest spaţiu are termen în 5 februarie, la Tribunalul Sibiu. Dacă se ajunge la executare silită, familia Iohannis trebuie să restituie un prejudiciu de circa 260.000 de euro. 

”După înscrierea în Cartea funciară a Statului Român în calitate de proprietar, vor fi stabilite sumele reprezentand ”fructele neculese” ce revin statului român si se vor efectua demersurile legale pentru recuperarea acestora. Asigurăm opinia publică de faptul că vor fi întreprinse cu celeritate toate măsurile legale în vederea apărării tuturor intereselor statului roman”, arată ANAF.

”Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public prin intermediul canalelor massmedia, în cursul zilei de 17.01.2025, cu privire la publicarea motivării Deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr.1943/24.09.2024, pronunţată în dosarul 939/85/2016, pentru corecta informare a opiniei publice facem următoarele precizări:

 – anul 2024 a fost decisiv în privinţa obţinerii unei hotărâri judecătoreşti definitive cu privire la vocaţia succesorală indubitabilă a statului român de a culege moştenirea vacantă după proprietarii defuncţi Ghenea Eliseu şi Ghenea (n.Baştea) Maria;

– în urma obţinerii Certificatului de grefă aferent acestei hotărâri şi a legalizării de către Tribunalul Hunedoara a hotărârilor judecătoreşti pronunţate în dosarul 939/85/2016, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sibiu a solicitat notarului public competent deschiderea dosarelor succesorale privind pe defuncţii Ghenea Eliseu, Ghenea (n.Baştea) Maria şi Micu Paraschiva (sora defunctului Ghenea Eliseu);

– în urma acestei solicitări notarul public a procedat la deschiderea dosarelor succesorale”, arată Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sibiu.

Referitor la imobilul situat în Sibiu, str.N.Bălcescu, nr.29, s-a solicitat suplimentarea certificatului de moştenitor al statului român pentru cota de 1/2 înscrisă în Cartea funciară pe numele defuncţilor Ghenea Eliseu şi Maria şi înscrierea statului român în calitate de proprietar.

Pentru cota de 1/2 din imobil, înscrisă în Cartea funciară pe numele Baştea Rodica în baza Certificatului de moştenitor nr.7/06.02.2012, care în prezent nu a fost anulat de nicio instanţă de judecată, depinzând de soluţia definitivă pronunţată în dosarul 939/85/2016, a fost formulată acţiune la Tribunalul Sibiu (dosarul 1766/85/2024) având ca obiect anularea acestui certificat.

Instanţa a acordat primul termen de judecată la data de 5 februarie 2025.

”După înscrierea în Cartea funciară a Statului Român în calitate de proprietar, vor fi stabilite sumele reprezentand ”fructele neculese” ce revin statului român si se vor efectua demersurile legale pentru recuperarea acestora. Asigurăm opinia publică de faptul că vor fi întreprinse cu celeritate toate măsurile legale în vederea apărării tuturor intereselor statului roman”, mai arată Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Sibiu

Iohannis poate fi EXECUTAT de ANAF pentru casele din Sibiu! Câți BANI a făcut președintele ilegitim din chirii

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here