Cum poți afla cât de vechi este un ou. Trucul care nu dă greș. Ce se întâmplă cu ouăle mai vechi de o săptămână. Trucuri utile pe care le poți aplica în bucătărie. Sunt de folos tuturor gospodinelor. Iată despre ce este vorba. Trucuri în bucătarieVechimea ouălor poate fi controlată prin introducerea acestora într-o soluție salină, formată din 125 grame de sare la 1 litru de apă. Ouăle de o zi se vor duce la fund. Cele de 2 zile ating fundul, cele de 3 zile se mențin cam la jumătatea distanței dintre fund și suprafață. Iar cele mai vechi de o săptămână plutesc la suprafață.Albușul de ou se bate mai repede și devine mai consistent, dacă veți adăuga câteva picături de zeamă de lămâie și o linguriță de zahăr pudră.Ouăle puse la fiert nu se mai sparg dacă veți adăuga o farfurioară răsturnată pe fundul vasului în care le fierbeți. Dacă le adăugați în apă rece după fierbere se vor decoji foarte ușor.Cremșnit de casă. Cea mai simplă și gustoasă rețetăCum se conservă fructeleFructele se păstrează proaspete și iarna, dacă se așază într-o ladă cu nisip. Fiecare fruct trebuie învelit în hârtie, apoi așezat pe rânduri și acoperiți fiecare rând de fructe cu nisip. Puneți lada la loc răcoros.Frunzele de pătrunjel și salata verde se mențin proaspete, dacă după ce le-ați spălat și pus la uscat sunt presate într-un borcan cu capac. De asemenea pot fi ținute într-un vas închis ermetic.Spanacul trebuie fiert direct în apă clocotită, pentru a-și menține culoarea.Zarzavaturile veștezite își revin dacă sunt înmuiate în apă rece cu sare, cu puțin oțet sau zeamă de lămâie și ținute așa câteva minute bune.

Citește mai multe AICI

   

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here