Un angajat al unei companii din Ningbo, provincia Zhejiang, a câștigat un premiu de peste 6 milioane de yuani (aproximativ 820.000 de dolari) la loterie, dar bucuria sa a fost umbrită de o cerere neașteptată din partea șefilor. Povestea, petrecută în 2019, a revenit în atenția publicului odată cu apropierea Festivalului Primăverii, generând un val de controverse și reacții virale în mediul online. Jackpotul care a stârnit frenezie

Pe 2 martie 2019, compania a organizat petrecerea anuală pentru angajați, oferind peste 500 de bilete de loterie, câte unul pentru fiecare participant, pentru a spori atmosfera festivă. Spre surprinderea tuturor, unul dintre bilete s-a dovedit câștigător al marelui premiu, provocând un val de entuziasm printre colegi, arată South China Morning Post.

Postările angajaților pe rețelele sociale au făcut rapid cunoscută întâmplarea. Comentariile glumețe au început să curgă: „Vino să lucrezi la noi, aici premiile la loterie sunt bonusuri!”, a scris un utilizator.

Cererea șocantă a șefilor

Entuziasmul s-a transformat însă în tensiune când conducerea companiei a cerut câștigătorului să returneze biletul pentru ca premiul să fie împărțit între toți participanții la petrecere. Refuzul angajatului de a renunța la câștig a declanșat un conflict, care a ajuns până la poliție.

Autoritățile din districtul Yinzhou au descris situația drept o dispută civilă, sfătuind părțile să găsească o soluție legală.

În urma investigațiilor, s-a aflat că extragerea loteriei avusese loc cu două zile înainte ca biletele să fie distribuite angajaților. Mai mult, compania ar fi cerut departamentului financiar să verifice și să elimine orice bilet câștigător înainte de distribuție. Totuși, o eroare a făcut ca biletul câștigător să ajungă în mâinile unui angajat.

Avocatul Tang Caizong de la Ningbo Justice Bureau a explicat că, din punct de vedere legal, biletele deveniseră proprietatea angajaților în momentul distribuirii lor. „Chiar dacă extragerea fusese deja realizată, compania nu are dreptul să anuleze aceste bonusuri. Cererea de a împărți premiul este nejustificată”, a declarat acesta.

Reacțiile publicului

În mediul online, opinia publicului a fost clară: majoritatea au sprijinit câștigătorul, criticând aspru compania. „Angajatul merită banii, iar firma ar trebui să fie trasă la răspundere pentru modul în care își tratează oamenii”, a scris un utilizator.

Deși finalul poveștii rămâne necunoscut, întâmplarea a devenit un simbol al luptei dintre drepturile individuale și abuzurile din mediul corporativ.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here