De ce este bine să aplici gheață pe față. Efectul este incredibil și imediat. Iată de ce este recomandat să faci acest lucru.
Tratamentele cu gheață sunt la mare căutare în ultima perioadă. Deși nu există dovezi științifice care să susțină eficacitatea acestora, persoanele care au realizat masaje faciale cu gheață au văzut o îmbunătățire a aspectului pielii lor și au scăpat de afecțiuni precum acneea sau ochii umflați, scrie peroz.ro
Aplicarea gheții pe o zonă a corpului în scopul de a îmbunătăți sănătatea este cunoscută sub denumirea de „terapie cu gheață” sau „crioterapie”. Gheața este utilizată în mod obișnuit în tratarea leziunilor de contuzie și ajută la reducerea durerii, reducerea umflăturilor și la vindecarea țesuturilor.
Gheața poate fi folosită ca tratament facial și poate elimina umflăturile în zona ochilor, reduce excesul de sebum, reduce acneea și calmează inflamațiile, calmează arsurile solare, reduce ridurile și sporește luminozitatea naturală a pielii.
Cum aplici în mod corect gheața pe față
Rulați câteva cuburi de gheață într-un prosop de bumbac curat, apoi masați zonele pe care vreți să le îmbunătățiți cu mișcări circulare timp de un minut sau două
Masajul facial poate fi efectuat de câteva ori pe zi pentru următoarele zone: linia maxilarului, bărbie, buze, nas, pomeți și frunte.
Beneficiile tratamentelor faciale cu gheațăPentru ochii umflați
Pungile de sub ochi pot fi reduse considerabil dacă aplicați o compresă cu gheață în timp ce exercitați presiune pe zona dorită. Puteți ține compresa timp de 15-20 de minute.
Leguma recomandată în peste 100 de afecțiuni. Iată de ce trebuie să o introduci în alimentația taPentru acnee
Gheața poate reduce inflamația și micșorează porii dilatați. De asemenea, poate reduce și excesul de sebum. Datorită efectului antiinflamator, gheața ajută la remedierea chisturilor de sub piele și a nodulilor, potrivit healthline.com, scrie aceeași sursă.
Compresa cu gheață trebuie schimbată periodic atunci când folosiți acest tratament, pentru a evita răspândirea bacteriilor dintr-o parte în alta a feței. De asemenea, gheața nu ar trebui să înlocuiască rutina de îngrijire a pielii.
Cuburile de gheață nu trebuie să fie realizate doar din apă
Gheața folosită pentru tratamentele faciale nu trebuie să conțină doar apă. Puteți să realizați cuburile de gheață din ceai sau cafea. Cofeina este o substanță benefică pentru piele, aceasta ajutând la circulația sângelui.
De asemenea, gheața realizată din ceai verde sau aloe vera calmează pielea și sporesc vindecarea afecțiunilor. Aloe vera accelerează vindecarea arsurilor și poate îmbunătăți aspectului tenului acneic, iar ceaiul verde este un puternic antibacterian, protejând astfel pielea de iritații și inflamații, conform sursei precizate.