În lumea medicinii, fiecare detaliu al corpului uman poate oferi indicii importante despre sănătatea noastră generală. Unul dintre cele mai surprinzătoare semne ascunse în fața noastră este un indiciu subtil, dar semnificativ, care poate trăda probleme cu inima. Acest semn, adesea trecut cu vederea, captează atenția medicilor și îi îndeamnă să investigheze mai profund starea pacientului. Întrucât sănătatea cardiovasculară este esențială pentru bunăstarea noastră, recunoașterea unor asemenea semne devine o prioritate, subliniind importanța unei monitorizări atente a organismului nostru.
Organismul oferă mai multe indicații fizice despre situația noastră cardiovasculară. Un astfel de semn este apariția unor urme față care pot sugera că inima noastră este în pericol.
Una dintre semnele pielii care trebuie analizate se numește xantelasmă. Este un depozit sau o pată gălbuie găsită pe sau în apropierea pleoapelor. Poate varia în mărime și poate crește probabilitatea de colesterol și trigliceride mari în sângele nostru, crescând astfel posibilitatea de a dezvolta boli de inimă.
Plimbarea de dimineață vs. plimbarea de seară: Care este mai benefică pentru sănătate?
Legătura dintre semnul de pe față, numit xantelasmă, și tulburările cardiovasculare
Xantelasma confirmă faptul că organismul nostru se confruntă cu un dezechilibru al lipidelor, ceea ce îl leagă de o probabilitate mai mare de a avea boli de inimă. Excesul de colesterol LDL, colesterolul „rău” și trigliceridele din sângele nostru ar putea cauza aceste depozite de grăsime. Cantitățile excesive de aceste lipide în fluxul sanguin pot crea o condiție favorabilă pentru depunerea plăcilor de colesterol pe pereții arterelor. Acest lucru poate îngusta arterele, împiedicând astfel fluxul normal de sânge către inimă, ducând în cele din urmă la boli de inimă, cum ar fi angina pectorală și infarctul miocardic.
Xantelasma poate fi rezultatul unor factori genetici, al stilului de viață nesănătos sau al mai multor factori de risc. Acestea includ niveluri ridicate de colesterol LDL și trigliceride în sânge, diabet și rezistență la insulină, fumat și consum excesiv de alcool, hipertensiune arterială, un stil de viață sedentar, obezitate și bătrânețe.
Dacă întâlnim astfel de depozite gălbui pe fața noastră, nu trebuie să le ignorăm. Este recomandabil să vizitați un medic sau un dermatolog pentru o evaluare pentru a identifica problemele de sănătate de bază. Medicul poate efectua analize de sânge pentru a evalua nivelul de colesterol și trigliceride și pentru a estima riscul cardiovascular general.
Xantelasma este un semn pe piele care indică probleme cardiace și cardiovasculare. Fiind vigilenți, putem aprecia nevoia de a urma un stil de viață sănătos și de a ne monitoriza nivelul colesterolului din sânge și al trigliceridelor.
De ce crește pulsul și care sunt riscurile la care ești predispus când acesta este mărit