Adăugarea ceaiului verde și a legumelor verzi la dieta mediteraneană tradițională ar putea încetini îmbătrânirea creierului mai eficient, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea BGU din Israel. 

„Această cercetare indică valoarea substanțelor chimice vegetale, numite polifenoli, în dietă. „Acești compuși, abundenți în legumele verzi, au proprietăți antiinflamatorii și par să fie printre cei mai puternici pentru reducerea riscului nostru de degenerare a creierului pe măsură ce îmbătrânim”, a explicat Laura Clark, dietetician, potrivit earth.

Deși studiul s-a axat în special pe ceaiul verde și pe smoothie-uri, consumul unei varietăți de legume verzi poate oferi beneficii similare. Printre ele amintim: varza kale, praz și mazăre.

Dieta mediteraneană se inspiră din bucătăriile tradiționale ale țărilor mediteraneene precum Grecia, Italia și Spania. Se concentrează pe alimente integrale, bogate în nutrienți și acordă prioritate grăsimilor sănătoase, uleiul de măsline fiind principala sursă.

Citește continuarea aici.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here