Cu ocazia sărbătoririi ”Zilei Unirii Principatelor Române – 24 ianuarie”, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va găzdui în curtea instituției, între 23 -25 ianuarie 2025, un târg pentru promovarea produselor agroalimentare românești.
Expozanții prezenți la ”Târgul de Ziua Unirii Principatelor Române” din curtea MADR, organizat cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud-Muntenia din România, oferă consumatorilor o varietate largă de produse românești. Astfel, cei care vor vizita târgul vor putea degusta și achiziționa bunătăți din toate regiunile țării, preparate gustoase și sănătoase aduse de producătorii locali: brânză, smântână, cașcaval, telemea, brânză de burduf, caș, cârnați proaspeți și afumați, slănină afumată, jambon și mușchi afumat și alte preparate din carne, cozonac, pâine, prăjituri, sucuri, conserve de fructe și legume, miere și produse ale stupului, preparate din pește și vinuri.
Salinate de Turda, al 13-lea produs românesc recunoscut și înregistrat la nivel european
Prezent la deschiderea târgului, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat: „În continuare, Ministerul Agriculturii sprijină fermierii, producătorii locali. Oferim, așa cum am promis, lunar, în curtea Ministerului Agriculturii, spațiul necesar pentru a-și valorifica produsele. De aceea, invităm pe toți bucureștenii, în primul rând, să deguste, dar să și cumpere produse de calitate realizate de producătorii români. Și vom continua și în celelalte sectoare din București cu astfel de târguri, în parteneriat cu sectorul 4, sectorul 3, astfel încât, mai ales în perioada aceasta, după sărbători, sunt foarte multe produse realizate și să încercăm să-i ajutăm să comercializeze aceste produse”.
La eveniment participă alături de producători, membri ai Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia și producători reprezentativi din domeniul agroalimentar din alte zone ale țării, cu preponderență producători/procesatori care dețin atestate de produse înregistrate pe scheme de calitate naționale (produs tradițional, produs montan și produse alimentare obținute conform unor rețete consacrate) și sisteme de calitate europene (DOP, IGP, STG).