Dacă ești în căutarea unei rețete delicioase care să impresioneze atât prin aspect, cât și prin gust, rulada cu dovlecei, șuncă și cremă de brânză este alegerea perfectă. Acest preparat a devenit rapid vedeta rețetelor online, datorită simplității sale de preparare și a combinației savuroase de ingrediente.
Cu un aspect apetisant și o textură catifelată, rulada nu doar că îmbină aromele proaspete ale dovleceilor cu sărătura șuncii, dar se bucură și de un ingredient secret care îi oferă un plus de savoare. Descoperă cum să o prepari acasă și cum acest detaliu surprinzător poate transforma o rețetă simplă într-un adevărat festin culinar!
Ingredientele necesare:
– 2 dovlecei
– 3 ouă
– 3 linguri cu vârf de făină
– 4 linguri de parmezan
– o linguriță de praf de usturoi
– mărar proaspăt
– sare și piper
– șuncă (sau orice altă carne feliată)
– cremă de brânză
Modalitatea de preparare
Rețeta este foarte simplă și se realizează în câțiva pași. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să speli dovleceii, apoi să îi răzuiești. Adaugă sare și amestecă puțin, după care lasă-i deoparte câteva minute pentru a elimina excesul de zeamă. Iată cum se prepară, explicat pas cu pas.
Paella cu fructe de mare. Un preparat bogat în proteine de bună calitate
„Spălăm dovleceii și îi dăm prin răzătoarea mare. Adăugăm sare, amestecăm puțin și îi punem deoparte pentru 5 minute, apoi îi stoarcem bine astfel încât să îndepărtăm toată zeama. Îi punem într-un bol curat, unde îi amestecăm cu ouăle, mărarul mărunțit și mixul de ingrediente uscate.
Întindem compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, îi dăm o formă drăguță și băgăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute. Lăsăm puțin la răcit, apoi ungem foaia cu un strat subțire de crema de brânză, adăugăm și feliile de șuncă sau alte cărnuri feliate și rulăm strâns, dar cu grijă astfel încât să nu se rupă.
Nu stiti ce sa mai gatiti? Va dam noi o idee: Cea mai buna reteta cu dovlecei – rulada cu sunca si crema de branza. 📝Lista ingrediente: – 2 dovlecei; – 3 oua; – 3 linguri cu varf de faina; – 4 linguri de parmezan; – o lingurita de praf de usturoi; – marar proaspat; – sare si piper; – sunca (sau orice alta carne feliata); – crema de branza. 👩🏻🍳Mod de pregatire: Spalam dovleceii si ii dam prin razatoarea mare. Adaugam sare, amestecam putin si ii punem deoparte pentru 5 minute, apoi ii stoarcem bine astfel incat sa indepartam toata zeama. Ii punem intr-un bol curat, unde ii amestecam cu ouale, mararul maruntit si mixul de ingrediente uscate. Intindem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii dam o forma draguta si bagam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute. Lasam putin la racit, apoi ungem foaia cu un strat subtire de crema de branza, adaugam si feliile de sunca sau alte carnuri feliate si rulam strans, dar cu grija astfel incat sa nu se rupa. Rezultatul? O bunatate de rulada rece care cu siguranta va fi pe placul tuturor… de la mic la mare. Urmariti Cosanzenele Gatesc pentru mai multe delicii.
♬ original sound – cosanzenele.gatesc
Rezultatul? O bunătate de ruladă rece care cu siguranță va fi pe placul tuturor… de la mic la mare”, se arată în descrierea rețetei publicată pe TikTok.
Pâine sau mămăligă: Care este mai bună, de fapt. Un specialist a tranșat subiectul