Prepararea pâinii de casă nu a fost niciodată mai simplă! Cu doar patru ingrediente esențiale, poți obține o pâine proaspătă, gustoasă și fără aditivi. Rețeta este accesibilă și perfectă pentru oricine dorește să încerce savoarea autentică a pâinii făcute în casă. 

Ingrediente necesare:

370 ml apă caldă

10 g drojdie uscată (aproximativ 2 linguri)

500 g făină (4 căni)

1 linguriță sare

Mod de preparare:

Activarea drojdiei: Într-un bol mare, toarnă apa caldă (aproximativ 37°C) și presară drojdia uscată. Lasă amestecul să stea 5-10 minute, până când devine spumos.

Formarea aluatului: Adaugă treptat făina și sarea, amestecând cu o lingură de lemn. Când aluatul începe să se lege, frământă-l cu mâna timp de aproximativ 10 minute, până devine elastic și omogen.

Dospirea: Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă-l la crescut într-un loc cald timp de 1-2 ore, până își dublează volumul.

Modelarea: După ce aluatul a crescut, frământă-l ușor pentru a elimina aerul. Modelează-l în forma dorită (rotundă, baghetă etc.) și așază-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperă din nou și lasă-l să mai dospească 30 de minute.

Coacerea: Preîncălzește cuptorul la 220°C. Pune pâinea la copt pentru 25-30 de minute, până capătă o crustă aurie. Pentru o coajă crocantă, poți pune un vas cu apă fierbinte în cuptor în timpul coacerii.

Răcirea: După coacere, scoate pâinea și las-o să se răcească pe un grătar înainte de a o tăia.

Această rețetă simplă îți oferă o pâine gustoasă, fără conservanți, perfectă pentru orice masă. Poftă bună!

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here