Leguma care te poate scăpa de vergeturi. Este ignorată de toată lumea, dar beneficiile sale sunt nenumărate. Iată despre ce este vorba. Gulia si beneficiile sale pentru sanatate

Ajuta la digestieAvand un continut ridicat de fibre solubile si insolubile, consumul de gulie mentine nivelul optim al zaharului din sange si colesterol, facilitand totodata miscarile regulate ale intestinului. Fibrele reprezinta principalele surse de hrana a bacteriilor intestinale sanatoase, precum Bifidobacteria si Lactobacili. Acestea produc acizii grasi care hranesc celulele intestinului si protejeaza corpul impotriva bolilor de inima si a obezitatii.

Mentine sanatatea inimiiDatorita compusilor glucozinolati si izotiocianati, care se gasesc in gulie, se reduce in mod considerabil posibilitatea de aparitie a bolilor de inima. Acesti compusi au capacitatea de a largi vasele de sange si de a reduce inflamatia.

Imbunatateste sistemul imunitarGulia are un aport important de vitamina B6, nutrient care joaca un rol esential in dezvoltarea celulelor rosii din sange si imbunatatirea functiei imunitare. Vitamina C contribuie la producerea celulelor albe din sange, dar si a celulelor T. Acestea formeaza o bariera impotriva radicalilor liberi si imbunatatesc sistemul imunitar.

Cele mai eficiente remedii pentru răceală și gripă. Sigur vei fi uimit să afli care este pe primul loc

Este un bun adjuvant in curele de slabireGulia are putine calorii dar este bogata in fibre si substante nutritive de care organismul are nevoie. Asadar, consumul de gulie ofera un plus de satietate si impiedica aparitia starilor de balonare, crampe abdominale si constipatie. Aceasta imbuntateste in mod radical calitatea sistemului gastrointestinal.

Previne anemiaGulia este bogata in fier si potasiu, ceea ce ajuta la cresterea globulelor rosii din sange, absolut esentiale pentru prevenirea anemiei si a deficitului de fier. Calciul care se regaseste in aceasta leguma faciliteaza absorbtia fierului in corp.

Alte beneficii ale consumului de guliePe langa toate aceste avantaje care sustin buna functionare a organismului, gulia mai ofera si o serie de alte beneficii:

Imbunatateste rezistenta oaselor;  Ofera energie;Stabilizeaza nivelul glucozei in sange;Previne aparitia cancerului;Ajuta corpul sa lupte cu infectiile virale si indeparteaza tusea;Este bun pentru bronsite sau cistite;Intareste oasele si dintii;Combate contractiile musculare;Vindeca degeraturile.Gulia este foarte usor de combinat cu alte alimente. Aceasta radacinoasa cu gust bun si textura crocanta, se poate consuma ca o gustare intre mese in stare cruda, fiind un snack foarte sanatos. Datorita continutului ridicat de fibre ofera un plus de satietate. Poate fi consumata si cu unt de arahide, care este bogat in grasimi nesaturate. Retetele cu gulii sunt nenumarate, astfel ca se poate prepara o ciorba sau o mancare de gulii, asezonata cu verdeturi aromatice patrunjel, oregano sau rozmarin.

Ce se întâmplă în organism dacă mănânci nuci în fiecare zi. Vei fi uimit să afli asta

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here